Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Eμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο

"Πως να κρυφτείς απ΄τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα" λέει ένας στίχος του Σαββόπουλου και είναι πράγματι έτσι: βλέπουμε, ακούμε, καταλαβαίνουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Οι άνθρωποι δίπλα μας δοκιμάζονται...Η λάμψη των Χριστουγέννων δεν θα φωτίσει και φέτος πολλές καρδιές.
Φέτος, όμως δοκιμάζεται και το σχολείο μας, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καθηγητές σε διαθεσιμότητα, αλλά και μαθητές σε διαθεσιμότητα, αφού ακόμη αναρωτιόμαστε πως η Πολιτεία επιτρέπει να μη διδάσκονται ακόμη μαθήματα ειδικότητας στη Γ΄Λυκείου, αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών.
Πάλι ένας στίχος γυρίζει στο μυαλό μας: "Φυσάει κόντρα". Έτσι, κι εμείς σε πείσμα των καιρών σκεφτήκαμε ότι πρέπει να υπερβούμε τα δικά μας προβλήματα και με ότι έχει ο καθένας στη ψυχή του, κι όχι απαραίτητα στην τσέπη του, να ψάξουμε και γιατί όχι να ζωντανέψουμε το χαμένο πνεύμα των Χριστουγέννων: τη μαγεία, το όνειρο τη ζεστασιά, την αγάπη, την προσφορά, το χαμόγελο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη.
"Φυσάει κόντρα" γι' αυτό παλεύουμε να γίνουμε εμείς καλύτεροι για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας.
Σήμερα, το 2ο ΕΠΑ.Λ. τραγουδάει για την ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης, έχοντας κατά νου έναν ακόμη στίχο, αυτόν του Ρίτσου: "γιατί εμείς δεν τραγουδάμε αδελφέ μου για να ξεχωρίσουμε απ΄τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο".
Αυτό είναι το κείμενο που έγραψαν οι γονείς και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. και διάβασαν στον κόσμο...εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να τους εκφράσουμε το πιο θερμό μας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας έδωσαν να είμαστε μαζί τους, σε μια τόσο "ζεστή" βραδιά.
ευχαριστούμε
στη φωτογραφία: το μήνυμα στην πράξη...τα παιδιά του 2ου ΕΠΑ.Λ. σμίγουν με τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου...δεν υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν...παρά μόνο αυτά που μας ενώνουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου