Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ρατσιστική επίθεση με την απειλή όπλου στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο

Σήμερα Παρασκευή 9/1/2014 και ώρα 13:00 οι εργαζόμενοι στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο δεχτήκαμε απρόκλητη ρατσιστική επίθεση με όπλο από κάτοικο της περιοχής. Με αφορμή μια ανυπόστατη κατηγορία, σχετικά με την κλοπή του σκύλου του, εξύβρισε χυδαία τους εργαζόμενους και καταφέρθηκε κατά των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα με ρατσιστικές αναφορές για την καταγωγή τους χαρακτηρίζοντας τους «αλήτες Πακιστανούς» και λέγοντας ότι «έχει βαρεθεί να πληρώνει με τους φόρους του αυτούς τους βρωμιάρηδες» και πολλά άλλα. Μετά από αυτό, και ενώ προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε, έβγαλε περίστροφο το οποίο, όπως διακρίναμε, περιείχε σφαίρες στον μύλο του και μας απείλησε δηλώνοντας ταυτόχρονα «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες». Αφού τον ενημερώσαμε ότι ειδοποιήσαμε την άμεση δράση, συνέχισε να μας απειλεί μέχρι τη στιγμή που συγγενικό του πρόσωπο έφτασε στο χώρο και τον απομάκρυνε.

Ο δράστης της ρατσιστικής αυτής επίθεσης, Ι.Σ , ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, έπειτα από μήνυση που υποβάλλαμε στην αστυνομία συνελήφθη και θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα.

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Ωραιοκάστρου της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, λειτουργεί στην περιοχή του Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης από το 2009. Χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και κατά 25% από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και φιλοξενεί 30 αγόρια ηλικίας 12-18 χρονών που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες. Οι ανήλικοι που φιλοξενούνται στο ξενώνα βρίσκονται στην χώρα μας χωρίς τη συνοδεία των γονέων ή ενήλικων συγγενικών μελών της οικογένειας τους.

Ως εργαζόμενοι του Ξενώνα και μάρτυρες του περιστατικού καταγγέλλουμε δημόσια την επίθεση. Τα κίνητρα της ήταν ξεκάθαρα ρατσιστικά και η αναφορά στην κλοπή του σκύλου ήταν απλώς μια πρόφαση την οποία αναπαρήγαγαν πολλά από τα ΜΜΕ για να υποβαθμίσουν το γεγονός. Στόχος δεν ήταν οι παιδικοί σταθμοί που βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά αποκλειστικά ο Ξενώνας και τα παιδιά που φιλοξενούνται εδώ.

Οι εργαζόμενοι του Ξενώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου