Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εβδομάδα δράσης για την Ειρήνη

Τύπος: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης
Πού; Βαρκελώνη, Ισπανία
Ποιοι; Έλληνες συμμετέχοντες άνω των 18
Πότε; 5-13 Σεπτεμβριού
Τίτλος: Εβδομάδα δράσης για την Ειρήνη: The Rights to a Healthy Life, Food and Housing
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 7 Αυγούστου
Περιεχόμενο: Το πρόγραμμα αυτό είναι μέρος της ευρύτερης καμπάνιας της CCIVS, την καμπάνια για την επικράτηση της παγκόσμιας Ειρήνης. Αυτή η καμπάνια στοχεύει στην ενδυνάμωση και βελτίωση της αναγνωρισιμότητας του ρόλου του κινήματος του διεθνούς εθελοντισμού στην προώθηση της Ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Περιλαμβάνει τρεις εβδομάδες δράσης για την Ειρήνη, κατά τις οποίες ενεργοί πολίτες από όλο το κόσμο θα εκπαιδευτούν και θα διοργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.
Το μέρος της εκπαίδευσης βασίζεται στην ιδέα πως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ισότητα, την ελευθερία, σε μια αξιοπρεπή ζωή και πως οι πολίτες μπορούν να δουλέψουν μαζί για την προώθηση αυτών των δικαιωμάτων και πως οι θεσμοί οφείλουν να εγγυώνται τα δικαιώματα αυτά. Η Εβδομάδα Ειρήνης θα συμπεριλαμβάνει την ουσιαστική γνωριμία δυο διαφορετικών κοινωνικών κινημάτων στη Βαρκελώνη τα οποία μάχονται για το δικαίωμα στη στέγαση και την τροφή.
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
Οικονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής: κόστος συμμετοχής 80 ευρώ τα οποία καταβάλλονται με την άφιξη. Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στο κόστος διαμονής, διατροφής και μετακίνησης κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Το κόστος ταξιδιού προς και από την Βαρκελώνη καλύπτεται 100% και μέχρι του ποσού των 250 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το evs@sci.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου