Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Εγγραφές στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης


Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, λέει μια λαϊκή παροιμία. Αλλά ένα παιδί . . . τι μπορεί να κάνει ένα παιδί; 
Από σήμερα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές για το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Το Ελεύθερο Σχολείο δημιουργήθηκε για να προσφέρει σ΄ όλους τους μαθητές από Α΄ Δημοτικού μέχρι Γ΄ Λυκείου δωρεάν παρακολούθηση όποιων σχολικών μαθημάτων επιθυμούν ακόμα και αγγλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, εκδρομές και δράσεις που έχουν ως στόχο να ψυχαγωγήσουν και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να γνωρίσουν και να μάθουν κι άλλα πράματα εκτός του σχολικού προγράμματος. 
Σκοπός του Ελεύθερου Σχολείου είναι να κάνει τα παιδιά να δουν ότι είναι το κάτι άλλο. Εκείνο το κάτι άλλο που είναι ίδιο με το άλλο και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Ισότητα, δικαιοσύνη, δικαίωμα, σεβασμός, αλληλοϋποστήριξη είναι οι ακτίνες του ήλιου, του δικού τους ήλιου που τους ανήκει. Ποια κοινωνία και ποια πολιτική θέλει να τους τον στερήσει; Όποια ή όποιες και να είναι, το κενό αυτό έρχεται να το καλύψει το Ελεύθερο Σχολείο. 
Στόχος του Ελεύθερου Σχολείου είναι να κάνει τα παιδιά να παίξουν και να γελάσουν. Να συζητήσουν και να ακούσουν. Να μάθουν και να ξεχάσουν. Να παλέψουν και να νικήσουν. Γιατί το Άριστα και το Είκοσι δεν είναι η έγνοια. Έγνοια είναι η παιδεία. 
Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, λέει μια λαϊκή παροιμία. Αλλά ένα παιδί . . . τι μπορεί να κάνει τελικά ένα παιδί; Ένα παιδί μπορεί να ανοίξει ένα σχολείο. Φτάνει μόνο να μην είναι το σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Οι εθελοντές και εκπαιδευτικοί του Ελεύθερου Σχολείου έχουν ένα όνειρο κι έναν εφιάλτη. Όνειρό τους είναι κανένα παιδί να μην έχει ανάγκη την ΑΡΣΙΣ κι εφιάλτη τους η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θέλουν να της δώσουν χρώμα, ελπίδα, αισιοδοξία και χαρά. 
Το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης απευθύνεται σε παιδιά που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να στηρίξουν τη σχολική τους φοίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκέπτεστε την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6 (λίγο πιο κάτω από την Αίθουσα Τέχνης), καθημερινά 06:00-08:00 το απόγευμα ή να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό χώρο arsiskozanis.blogspot.gr, ή μέσω της σελίδας facebook.com/Arsis.Kozanis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου