Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος με θέμα «Χάνοντας τις ρίζες»

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες, εκπαιδευτικούς και εν γένει ανθρώπους που συν- εργάζονται με άλλους ανθρώπους, σε εμψυχωτές ομάδων, σε άτομα που βρίσκουν ενδιαφέρον στη βιωματική μάθηση.  Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της ομάδας πάνω σε θέματα μετακίνησης πληθυσμών. Η επικαιρότητα του θέματος είναι προφανής. Εμείς, θα επικεντρωθούμε στο βίωμα του εκτοπισμού και στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσα από ασκήσεις και δράσεις που θα μας προσκαλέσουν να εισέλθουμε στο χώρο του μαγικού «έως αν». Θα φορέσουμε για λίγο τα παπούτσια των ανθρώπων που ξεριζώνονται απ’ τον τόπο τους για τον έναν ή τον άλλο λόγο και θα εκφράσουμε τη δική μας θέση και συναισθηματική αντίδραση απέναντι σε ποικίλα ερεθίσματα (λεκτικά, οπτικά, εικαστικά, ακουστικά), μέσα από την ομαδική διάδραση και τη συνάντηση με τις τέχνες. Οι δράσεις και οι τεχνικές που θα αξιοποιήσουμε προέρχονται από το χώρο του θεατρικού παιχνιδιού, της δραματοθεραπείας και του εκπαιδευτικού δράματος.
Εμψυχώτρια του εργαστηρίου είναι η Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας – Δραματοθεραπεύτρια – Παιδαγωγός θεάτρου & θεατρικού παιχνιδιού – Πιστοποιημένη συντονίστρια Σχολών Γονέων (www.anoixto-parathiro.blogspot.gr)   

Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης και θα λάβει χώρα στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, την Κυριακή 03/07/2016 και ώρα 5.00 το απόγευμα.
Στείλτε τις συμμετοχές σας, μέχρι την Παρασκευή 01 Ιουλίου, γράφοντας το όνομα σας, την ιδιότητα σας, και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου infokoz@arsis.gr  ή εναλλακτικά επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2461049799.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου