Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

και οι BAiLdSA στο 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους οι BAiLdSA έρχονται στο 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης, την Κυριακή 03 Ιουλίου, στις 09:00 το βράδυ, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο.
Οι BAiLdSA συνδυάζoυν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα δημιουργώντας ξεχωριστές μελωδίες στο άκουσμα των οποίων δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα». Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.
Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε το 2007 και από τότε περιοδεύουν παίζοντας με μανία και περίσσια ενέργεια σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους. Το μουσικό τους στιλ συνδυάζει διαφορετικά είδη όπως ska, reggae, gypsy-punk με παραδοσιάκα πνευστά των Βαλκανίων. Ο συνδυασμός αυτός ξεσηκώνει το κοινό σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις.
Οι BAiLdSA έχουν εμφανιστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία κι έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Manu Chao και οι Kutur Shock.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “zVaRnA” στο τέλος του 2014 κι από τότε περιοδεύουν με το βαν τους στα Βαλκάνια «σαν  τσιγγάνοι χωρίς πατρίδα» (like a roma who don’t care if he can find any place to stay (στίχοι από το τραγούδι AΦTER).
Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου