Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Οι Pink Floyd ανακοίνωσαν ότι επανενώνονται ως ένδειξη συμπαράστασης στην Παλαιστίνη

Waters, Gilmour και Mason ξανά μαζί για ευγενή σκοπό

Ένα μεγάλο και συμβολικό reunion κάνει μετά από καιρό το θρυλικό συγκρότημα, Pink Floyd, οι οποίοι με αφορμή τα περιστατικά βιας προς γυναίκες ακτιβίστριες στη Γάζα, ανακοίνωσαν ότι “Οι Pink Floyd επανενώνονται και στέκονται δίπλα τους”. Όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook:

"Pink Floyd reunites to stand with the Women of the Gaza Freedom Flotilla"
David Gilmour, Nick Mason and Roger Waters stand united in support of the Women of the Gaza Freedom Flotilla, and deplore their illegal arrest and detention in international waters by the Israeli Defense Force.

Οι Pink Floyd επανενώνονται για να συμπαρασταθούν στις Γυναίκες του Στολίσκου Ελευθερίας της Γάζας. Ο David Gilmour, ο Νick Mason και ο Roger Waters υποστηρίζουν ενωμένοι της γυναίκες του Στολίσκου Ελευθερίας της γάζας και καταγγέλλουν την παράνομη σύλληψη και κράτησή τους σε διεθνή ύδατα από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακόμη δεν είναι σαφές εάν πρόκειται απλά για μια σχηματική δήλωση ή εάν έχουμε να κάνουμε πράγματι με την περίπτωση ενός πραγματικού reunion με στόχο κάποιο live. Μερικά site κάνουν λόγο για επικείμενο live τους στην Παλαιστίνη. Πάντως το τελευτάιο άλμπουμ των Pink Floyd “Τhe Endless River” που κυκλοφόρησε το 2014, δεν συμμετείχε ο Waters, ο οποίος έχει φύγει από το συγκρότημα ήδη από το 1985. Πέρυσι ο David Gilmour μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι Pink Floyd έχουν κάνει τον κύκλο τους. Μην ξεχνάμε μάλιστα ότι εν αγνοία του είχε δώσει τα συγχαρητήριά του στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη και στη Νανά Παλαιτσάκη για την κάλυψη της κηδείας του Παντελίδη.
Ο Roger Waters φάινεται ότι δε μασάει τα λόγια του και δεν είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται για πολιτικά ζητήματα, αλλά και συγκεκριμένα για τη Γάζα.

Συγκεκριμένα, το ναυτικό του Ισραήλ συνέλαβε πρόσφατα ένα σκάφος που μετέφερε φιλο-Παλαιστίνιες ακτιβίστριες, τις οποίες έβαλε σε κράτηση επειδή ήθελαν να σπάσουν τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Γάζα από την κυβέρνηση του Ισραήλ και σκόπευαν να βοηθήσουν τους πολιορκημένους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το Associated Press.Το περιστατικό καταδικάστηκε από τον Waters και ήταν η αφορμή για την ανακοίνωση του reunion.

Τελευταία φορά που εμφανίστηκαν μαζί live Water, Gilmour και Mason ήταν σε ένα live στο Λονδίνο το 2011. Θα σταθεί η κατάσταση στη Γάζα η αφορμή για να επανενωθούν οι Pink Floyd για ένα ευγενή σκοπό; Περιμένουμε να μάθουμε με ανυπομονησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου