Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Εργαστήριο-σεμινάριο για τις περιαστικές καλλιέργειες

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση του εισαγωγικού εργαστηρίου-σεμιναρίου με θέμα «Περιαστικές καλλιέργειες», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στις 08:00 το απόγευμα, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης (Αγίου Χριστοφόρου 6, στο πλακόστρωτο δρομάκι, λίγο πιο κάτω από την αίθουσα τέχνης).
Το εργαστήριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, η συνολική διάρκεια του είναι 24 δίωρα, τα οποία θα ολοκληρωθούν στις 24 Μαρτίου και θα υλοποιούνται σε ημέρες και ώρες που θα συμφωνηθούν και θα βολεύουν τους συμμετέχοντες.
Το θεωρητικό μέρος του εργαστηρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις, παρουσιάσεις, προβολές, συζητήσεις κ.α. στις θεματικές ενότητες:
1.    Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία
2.    Δίκτυα παραγωγών καταναλωτών
3.    Διατροφική κυριαρχία
4.    Περιαστικές καλλιέργειες
Στο πρακτικό μέρος του εργαστηρίου, μέσω επισκέψεων σε χώρους καλλιέργειας, θα παρουσιαστούν οι μέθοδοι λειτουργίας περιαστικών καλλιεργειών που στηρίζονται στην παραδοσιακή γνώση καλλιέργειας, συγκομιδής και συντήρησης της τροφής, οι οποίες έχουν σχεδόν συνολικά απορριφθεί από την σύγχρονη παραγωγή.
Συντονιστής και εκπαιδευτής του εργαστηρίου είναι ο κ. Ευθύμης Καραστάθης, Μέλος της ομάδας παραγωγών Αγίου Γεωργίου Γρεβενών.
Για να δηλώσετε συμμετοχή και να κατοχυρώσετε μια από τις περιορισμένες θέσεις του εργαστηρίου, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση infokoz@arsis.gr, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο σας και το τηλέφωνο σας ή εναλλακτικά να καλέσετε στο 2461049799. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη!!!

* Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η αστική καλλιέργεια αντανακλά διάφορα επίπεδα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης από τα κοινωνικά κινήματα των βιώσιμων κοινοτήτων του Βορρά, μέχρι την κάλυψη διατροφικών αναγκών και δημιουργίας εισοδήματος του Νότου. Η αστική καλλιέργεια δεν ταυτίζεται με την αγροτική καλλιέργεια, διότι είναι ενσωματωμένη και αλληλεπιδρά με το αστικό οικοσύστημα, ενώ αποκτά ενδιαφέρον ως τρόπος επίλυσης επισιτιστικών προβλημάτων που μπορεί εν δυνάμει να προκαλέσει η εντατικοποίηση της αστικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου