Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!!!

Από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών γεγονότων στην Αττική και με σκοπό την αναζήτηση τρόπων υποστήριξης των πληγέντων, στήσαμε γέφυρες επικοινωνίας με ομάδες αλληλεγγύης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αξίζει να σημειωθεί πως το κίνημα αλληλεγγύης, ντόπιων και μεταναστών, από όλη τη χώρα (και όχι μόνο) ήταν τόσο μεγάλο που υπερκάλυψε γρήγορα τις ανάγκες.
Θεωρώντας πως οι αντίστοιχες κινήσεις θα πρέπει:
1. να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές και μόνο ανάγκες,
2. να μη γίνονται απλά για να γίνουν (εντυπωσιασμούς),
3. να μην επιβαρύνουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, με ένα επιπλέον φόρτο της διαχείρισης μη αναγκαίας βοήθειας και
4. να μην επιβαρύνουν, τις ήδη γονατισμένες, τοπικές κοινωνίες.
Γι΄αυτούς τους λόγους δεν θα προβούμε στις αρχικές κινήσεις που είχαμε σκεφτεί (ομαδική αιμοδοσία, συγκέντρωση χρημάτων). Αντίθετα, κρατάμε το ποσό που είχαμε συμφωνήσει να διαθέσουμε ως κοινότητα, από τις πενιχρές οικονομικές μας δυνατότητες και παραμένουμε σε ετοιμότητα να αναλάβουμε δράση μόλις προκύψουν νέες ανάγκες.
Μέχρι τότε στηρίζουμε την αιμοδοσία που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης που θα γίνει την Τετάρτη 01 Αυγούστου 2018 από 15:30-20:30 (προσέλευση έως 20:00), στα γραφεία του Συλλόγου - Παύλου Χαρίση 23 (2461040575).
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου