Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ιστορική Νίκη του Γυναικείου Κινήματος - Άλλαξε το Άρθρο για τον ΒιασμόΟ Υπουργός Δικαιοσύνης απέσυρε προς τροποποίηση την παράγραφο 5 από το επίμαχο άρθρο για τον βιασμό, στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Την αλλαγή του επίμαχου άρθρου για τον βιασμό πέτυχαν φεμινιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά από έντονες αντιδράσεις. Πλέον ενωματώνεται η έννοια της συναίνεσης στον ορισμό του βιασμού, όπως αιτούνταν οι οργανώσεις. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας:

«Η τροποποίηση στο άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα, που παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σήμερα στη Βουλή στη σχετική συζήτηση, συνιστά ιστορική νίκη του γυναικείου κινήματος και του κινήματος ανθρώπινων δικαιωμάτων», σημειώνει και προσθέτει πως: «Ο ορισμός του βιασμού με βάση την απουσία συναίνεσης, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, θεμελιώνει επιτέλους ότι το δικαίωμα το οποίο πλήττεται κατά το έγκλημα του βιασμού, είναι το δικαίωμα στη σεξουαλική αυτονομία και τη σωματική ακεραιότητα του κάθε ατόμου. 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου