Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Καναδάς: Ο «δυτικός πολιτισμός» υποβάλλει σε υποχρεωτικές στειρώσεις γυναίκες ιθαγενείς!



Τα εγκλήματα των αποικιοκρατών ενάντια στους ιθαγενείς της Αμερικής, είναι λίγο πολύ γνωστά, δεν παύουν όμως ποτέ να προκαλούν οργή και πόνο αφού εξαφάνισαν ολόκληρες φυλές ενώ όσοι/ες επιβίωσαν ζουν ακόμα και σήμερα σαν πολίτες 2ης κατηγορίας εκεί που κάποτε ήταν ο τόπος τους.

Τα τελευταία χρόνια ένα ακόμα έγκλημα ενάντια στους ιθαγενείς του Καναδά έχει γίνει γνωστό και προκαλεί αντίστοιχα συναισθήματα: τουλάχιστον 60 γυναίκες στην περιφέρεια του Σασκατσουάν, προχώρησαν σε μήνυση κατά γιατρών και υπαλλήλων στον χώρο της υγείας επειδή τις επέβαλλαν σε υποχρεωτικές στειρώσεις! Ναι, δε μιλάμε για «τα παλιά χρόνια που τα πράγματα ήταν αλλιώς», όταν δηλαδή οι Ευρωπαίοι εισέβαλαν στην Αμερική 500 χρόνια πριν επιδεικνύοντας τρομακτική βαρβαρότητα. Μιλάμε για τον 21ο αιώνα, για το 2015 όταν γυναίκες μίλησαν για τον εξαναγκασμό τους σε στείρωση δημόσια για πρώτη φορά, οι οποίες συνέβαιναν τα τελευταία 25 χρόνια! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα πιο πρόσφατα περιστατικά φτάνουν στο 2017, 2 χρόνια δηλαδή μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της βάναυσης διαδικασίας!

Στη χώρα που θεωρείται μία από τις πιο ειρηνικές του κόσμου, όταν γυναίκες ιθαγενείς πήγαιναν σε δημόσια νοσοκομεία για να γεννήσουν, την ώρα που τις έπιαναν οι πόνοι, οι γιατροί της υποχρέωναν να υπογράψουν ότι συναινούν να υποβληθούν σε στείρωση! Σε κάποιες περιπτώσεις δεν τους επέτρεπαν να δουν το νεογέννητο μωρό τους μέχρι να υπογράψουν και άλλοτε τους έλεγαν ψέματα πως η διαδικασία (κατά την οποία οι σάλπιγγές τους κόπηκαν, καυτηριάστηκαν ή δέθηκαν μεταξύ τους) ήταν αναστρέψιμη!

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου