Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Οι πωλητές της "Σχεδίας" αποσύρονται από τους δρόμους - Να πως μπορούμε να τους στηρίξουμε εν μέσω καραντίνας



Πώς είναι η μέρα του κ. Χρήστου που ζει σε ένα διαμερισματάκι χωρίς ρεύμα στο Νέο Κόσμο; Για κάποιους, η σημερινή συνθήκη είναι «αυτοαπομόνωση». Για κάποιους άλλους, όμως, είναι αποκλεισμός, επισημαίνει το περιοδικό δρόμου "σχεδία" σε ανακοίνωσή του για τα νέα μέτρα σχετικά με την πανδημία. Για τους ανθρώπους δε, που κοιμούνται στο δρόμο, αυτοί βιώνουν μια ασύλληπτη πρόκληση, προσθέτει.

Η «σχεδία» αναστέλλει, προσωρινά, την κυκλοφορία της και μας προσκαλεί, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να μην αφήσουμε τους ανθρώπους του ελληνικού περιοδικού δρόμου μόνους τους απέναντι σε αυτή τη νέα κρίση.

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, οι άνθρωποι της «σχεδίας» στην Αθήνα (ήδη έχει συμβεί στη Θεσσαλονίκη) αποσύρονται από τους δρόμους, αποκόπτονται από αυτή τη σανίδα ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης, που είναι η «σχεδία» για εκατοντάδες ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και κατά τον εγκλεισμό του Μαρτίου, η «σχεδία» διοργανώνει την καμπάνια «Να αγαπάς και να αγωνίζεσαι» με στόχο την υποστήριξη κάποιων έστω εκ των πιο φτωχών από τους φτωχούς της Ελλάδας, τους πωλητές του ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Ένα πρώτο σχέδιο υποστήριξης εστιάζει σε τέσσερις τομείς δράσεις: ταχυδρομική «σχεδία», κουπόνια τροφίμων, επικοινωνία, συντροφικότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου