Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Πολωνία: Πάγωσε ο νόμος για τις αμβλώσεις μετά τις αντιδράσεις


Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις που προκάλεσε η νέα υπερσυντηρητική νομοθεσία ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, κάλεσε σε διάλογο εκπροσώπους των διαδηλωτών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού να δηλώνει ότι η ηγεσία της χώρας πρότιθεται να δώσει χρόνο για διάλογο ώστε να εξευρεθεί λύση.

Σύμφωνα με τον Μίχαλ Ντβόρτζικ,«έχει ξεκινήσει μια συζήτηση και θα ήταν καλό να δώσουμε χρόνο στον διάλογο ώστε να δημιουργηθεί μια νέα θέση που δεν θα προκαλεί τόσες δυσκολίες και δεν θα εξάπτει τα αισθήματα».

Ωστόσο νέο κύκλο αντιδράσεων προκάλεσε η αντιπρόταση από τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος αντιπρότεινε αντί να απαγορεύεται καθολικά η άμβλωση, να επιτρέπεται σε περιπτώσεις γενετικών προβλημάτων, μ’ εξαίρεση το σύνδρομο Down.

Η θέση αυτή δεν είναι ότι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτή από τα κόμματα στη Βουλή, την ώρα που ήδη ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν προγραμματίσει νέες κινητοποιήσεις.

από https://3pointmagazine.gr/polonia-pagose-o-nomos-gia-tis-amvloseis-meta-tis-antidraseis/?fbclid=IwAR3gBP7EZFW_xiAyDME2flHWqjct4j5qFsyWaXvHShiWHav_BaeYYxeAPdo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου