Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Δύο 18χρονες προσφύγισσες ονειρεύονται το μέλλον τους μέσα από την τέχνη


Με «όπλα» τα πινέλα ζωγραφικής, βελόνες και κλωστές, δύο κορίτσια που αναγκάστηκαν στην εφηβεία να εγκαταλείψουν μόνες τις χώρες καταγωγής τους, αγωνίζονται πλέον να σταθούν στα πόδια τους και να βρουν τη θέση τους σε ένα περιβάλλον ολότελα ξένο, μακριά από τις οικογένειές τους... Δύο παιδιά που ήρθαν ασυνόδευτα στη χώρα μας, από το Αφγανιστάν και το Κονγκό, προσπαθούν να στήσουν τις ζωές τους με «όχημα» την τέχνη.

Οι 18χρονες Σελεστίν από το Κονγκό και Λίμα από το Αφγανιστάν μοιράζονται εδώ και λίγους μήνες ένα από τα διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης που λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (Supported Independent Living) και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Τα κορίτσι, που είναι περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα, έχοντας φιλοξενηθεί σε διάφορες δομές, τους τελευταίους μήνες συγκατοικούν, πηγαίνουν σχολείο και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία. Οσο για το εμπόδιο της γλωσσικής επικοινωνίας- η μία είναι γαλλόφωνη και η άλλη μιλάει περσικά και ελάχιστα αγγλικά- κατόρθωσαν να το ξεπεράσουν με πολύ καλή διάθεση και... νοηματική!


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου