Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μητέρα μαθητή της Β' Γυμνασίου καταγγέλλει πως στο σχολείο του γιου της απαγορεύουν σε μαθήτριες να φορούν σορτς και κοντές φούστες λόγω ευπρέπειας


Σε έγγραφη καταγγελία πως διευθύντρια σχολείου απαγορεύει σε μαθήτριες να φορούν σορτσάκια και κοντές φούστες προχώρησε γονέας μαθητή του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις της στη Voria.gr η γονέας 14χρονου μαθητή της Β' Γυμνασίου, η διευθύντρια του εν λόγω σχολείου είπε στις μαθήτριες πως είναι υποχρεωμένες να φορούν μόνο μακριές φούστες και παντελόνια για λόγους ευπρέπειας, στο πλαίσιο του κανονισμού του σχολείου. «Μια μέρα ήρθε ο γιος μου στο σπίτι και αναρωτήθηκε τι θα φορέσει την επόμενη ημέρα, αφού σε ένδειξη μίας άτυπης "αλληλεγγύης" και τα αγόρια θα έπρεπε να φορούν μακριά παντελόνια και όχι σορτς» προσθέτει η γονέας του μαθητή. Όπως λέει, μετά από αντιδράσεις γονέων η διευθύντρια επέτρεψε στα αγόρια να φορούν «ό,τι θέλουν».
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Μαΐου και έκτοτε η γονέας έχει απευθυνθεί στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και στην ίδια τη διευθύντρια, η οποία την παρέπεμψε στον κανονισμό του σχολείου. Μετά και την άκαρπη επικοινωνία της με την επικεφαλής του σχολικού ιδρύματος, η γονέας απέστειλε έγγραφη καταγγελία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας την παρέμβασή τους «ώστε να σταματήσει ο αναχρονιστικός αυτός, άτυπος κανονισμός».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου