Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Κοινωνικός Χώρος Ανταλλαγής και Επανάχρησης


Κάθε Πέμπτη και ώρες 14:30 με 18:00, στην οδό Δωδώνης 11 (κοντά στο Μουσείο Κοζάνης) ο Κοινωνικός Χώρος Ανταλλαγής και Επανάχρησης της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, ως ο μοναδικός χώρος της πόλης, που συγκεντρώνει και διαθέτει ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, τόσο σε μεμονωμένους ανθρώπους και οικογένειες, όσο και σε κοινωνικές δομές της ευρύτερης περιοχής, δέχεται ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, σκεύη, παιχνίδια, βιβλία κ.α.).

Θερμή παράκληση τα ρούχα και τα είδη πρώτης ανάγκης να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση (όχι τρύπια ρούχα, όχι σπασμένα παιχνίδια κ.α.), καθώς η αξιοπρέπεια των ληπτών είναι βασική αρχή που διέπει την όλη προσπάθεια μας.

Παρακαλούμε όσες και όσους επιθυμούν να μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης να κρατήσουν την ημέρα και την ώρα, αλλά και το σημείο παράδοσης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούν προβλήματα στο έργο των εθελοντών που συμμετέχουν στη δράση. Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης δεν μπορεί να γίνει.

·  Αν πιστεύεις και εσύ στις πολλαπλές ζωές των αντικειμένων…

·  Αν πιστεύεις και εσύ στην κυκλική οικονομία και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος…

·  Αν πιστεύεις και εσύ στην οικονομία των φυσικών πόρων…

·  Αν πιστεύεις και εσύ στην αλληλεγγύη…

Πάρε μέρος στις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου Ανταλλαγής και Επανάχρησης.

  

Χέρι με χέρι ανταλλαγή επίπλων και οικιακών συσκευών

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης έχοντας θέσει εδώ και χρόνια, ως προτεραιότητα των δράσεων της την ανάπτυξη της έννοιας της επανάχρησης, δρα και διευκολύνει τη διατήρηση της ζωής των οικιακών επίπλων και συσκευών.

Όλα αυτά τα χρόνια, άνθρωποι που είχαν στην κατοχή τους έπιπλα και οικιακές συσκευές που δεν τους ήταν πλέον χρήσιμες, πήραν την πρωτοβουλία να μας τα εμπιστευτούν, ώστε με τη σειρά μας να τα διαθέσουμε σε άλλους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Χρηστικά πράγματα πήραν ξανά ζωή, γέμισαν σπίτια αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια ή να σαπίζουν σε ένα υπόγειο.

Στην προσπάθεια μας να εξελίξουμε τη δράση με στόχο τη μείωση κόστους, χρόνου και κόπου, εγκαινιάζουμε την αλυσίδα επανάχρησης, η οποία θα βοηθήσει να περνάνε έπιπλα, συσκευές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης χέρι με χέρι από τον άνθρωπο που τα χαρίζει στον άνθρωπο που τα χρειάζεται.

Για να λειτουργήσει η αλυσίδα παρακαλούμε όσες/ους χρειάζονται έπιπλα, συσκευές και άλλα είδη ανάγκης να μας το δηλώσουν και αντίστοιχα όσες/οι έχουν κατά καιρούς πράγματα λειτουργικά και σε καλή κατάσταση που θα ήθελαν να τα χαρίσουν να μας ενημερώσουν όσο – το δυνατόν- νωρίτερα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε μια λίστα αναγκών (με διακριτικότητα και σεβασμό), αλλά και τρέχουσας προσφοράς.

 

Μάθε περισσότερα, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, μέσω των σελίδων www.facebook.com/Arsis.Kozanis & www.instagram.com/arsiskozanis.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου