Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι καταδεικνύει τη στροφή του κόσμου στη βιολογική καλλιέργεια

ΜΕΣΟΧΩΡΙ. Η επανεκκίνηση της Γιορτής Σπόρων του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του δήμου Παρανεστίου, στα ορεινά της Δράμας, μετά τη διακοπή δυο χρόνων λόγω του κορωνοϊού, απέδειξε ότι η ανάγκη του κόσμου να προμηθευτεί σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών παραμένει σταθερά αυξητική.

Οι καιρικές συνθήκες στη φετινή Γιορτή Σπόρων σίγουρα δεν ήταν ιδανικές και ο κορωνοϊός εμπόδισε αρκετούς να δώσουν το παρών. Ακόμα κι έτσι όμως η επιθυμία των ανθρώπων να βρεθούν κοντά στη φύση, να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες με άλλους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την αξία της μάνας γης ως το υπέρτατο αγαθό πάνω στον πλανήτη, κατάφερε να δημιουργήσει και πάλι μια μεγάλη οικογένεια, μια ενδιαφέρουσα γιορτή, μια ξεχωριστή συνάντηση.

Η 22η Γιορτή Σπόρων και η 4η κατά σειρά Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων στις κατάφυτες εγκαταστάσεις της γης του Πελίτι συγκέντρωσε εκατοντάδες κόσμου από κάθε γωνιά της βόρειας Ελλάδας. Το σημαντικότερο σε αυτή την ιδιαίτερη γιορτή της γης και των καρπών της δεν είναι ότι οι επισκέπτες προμηθεύονται δωρεάν βιολογικούς σπόρους από τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις ομάδες δράσεις του Πελίτι στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το σημαντικότερο, είναι οι γνώσεις που αποκομίζει ο επισκέπτης πάνω σε θέματα προστασίας της φύσης και καλλιέργειας της γης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου