Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Συγκλονιστικός Κορτώ για τα έμφυλα στερεότυπα: «Το αγόρι “είναι”, το κορίτσι “πρέπει”»

«Έτσι, για να μη νομίζουμε ότι οι παθολογίες που βλέπουμε στην κοινωνία μας, οι κακοποιήσεις κι οι γυναικοκτονίες, είναι πρόσφατο φαινόμενο»
  
O γνωστός συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κάνει μια συγκλονιστική ανάρτηση, αναφορικά με τις παθολογίες, τα έμφυλα στερεότυπα της κοινωνίας και την πατριαρχία που τη μαστίζει, που δυστυχώς οδηγούν σε κακοποιήσεις και γυναικοκτονίες.

Με αφορμή τις δύο πρόσφατες γυναικοκτονίες που έλαβαν χώρα σε μόλις ένα 24ωρο και έχουν συγκλονίσει την κοινωνία, θυμόμαστε την ανάρτησή του αυτή.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως από μικρός άκουγε τη φράση «ε αγόρια είναι», όταν αυτά έβριζαν, δέρνονταν ή έκαναν ζημιές. Μια φράση που ουσιαστικά αθωώνει τα αγόρια για κάθε λάθος, για κάθε χοντράδα. Παράλληλα, σημειώνει πως αν συνέβαιναν αντίστοιχα περιστατικά μεταξύ κοριτσιών, αυτό που άκουγε ήταν ότι «τα κορίτσια πρέπει να κάνουν αυτό ή δεν πρέπει να κάνουν εκείνο», κατηγορώντας ουσιαστικά τα κορίτσια για τις πράξεις τους, καθότι αυτά «δε συνάδουν με τη γυναικεία φύση». 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου