Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι στην Αιανή



Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αιανής «Η Πρόοδος» και ο Σύλλογος Γυναικών Αιανής, μαζί με την ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης και την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής, διοργανώνουν την Κυριακή 20.10.2013, στην κεντρική πλατεία της Αιανής, από τις 11:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ, το ολοήμερο χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι:
«Πότε θυμάσαι να χάρισες κάτι στον εαυτό σου;»
Στο παζάρι όποιος θέλει, μπορεί να φέρνει βιβλία, σχολικά είδη, παιχνίδια, παπούτσια, μικροαντικείμενα, μικροσυσκευές και διακοσμητικά είδη τα οποία δεν του είναι πλέον «χρήσιμα», αλλά μπορούν να αποκτήσουν αξία χρήσης για κάποιον άλλον και να τα ανταλλάξει με ότι επιθυμεί. Η προσκόμιση ειδών δεν είναι υποχρεωτική, καθώς κάποιος μπορεί να πάρει κάποιο αντικείμενο χωρίς να αφήσει κάποιο άλλο. Οι μόνες προϋποθέσεις του παζαριού είναι τα αντικείμενα να είναι καθαρά, σε καλή κατάσταση και ότι κάποιος μπορεί να πάρει μέχρι τρία αντικείμενα.
Την ημέρα του παζαριού, θα υλοποιηθούν δυο, παράλληλα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα:
12:00-13:00          Δημιουργικά παιχνίδια
                           από τους χοροδιδάσκαλους του Π.Μ.Σ. Αιανής, «Η Πρόοδος»
13:00-14:00          Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
                              από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ
Η ημέρα θα κλείσει με μουσικά σχήματα της περιοχής και γλέντι με όσους είναι στην πλατεία. Συγκεκριμένα, μαζί μας θα είναι:
18:00 και έπειτα  Οι Αδιόριστοι
                              Η ορχήστα του Παναγιώτη Πάλλα
Από την πρωτοβουλία δεν θα προκύψει κανένα χρηματικό κέρδος, καθώς ο μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία ανθρώπινων δεσμών και η αναγέννηση της ανταλλακτικής αξίας μας, ως μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών. Μια προσπάθεια που στόχο έχει – έστω και για λίγο – την ανατροπή της σχέσης χρήματος και κέρδους, με τον άνθρωπο και διαπνέεται από την πίστη ότι «οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα».
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα τηλέφωνα: 6945212710 και 6946063048 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: infokoz@arsis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου