Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Έναρξη μαθημάτων εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες. Σκοπός της δράσης είναι η εκμάθηση στοιχείων της Ελληνικής Γλώσσας, ώστε οι συμμετέχοντες να εξασκήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στο γραπτό και προφορικό λόγο.  Επίσης, θα περιλαμβάνει μαθήματα της ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, μια και απώτερος στόχος της δράσης είναι η συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση της Πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού (επίπεδο Α2), του επίσημου δηλαδή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.
Η επανέναρξη των μαθημάτων προέκυψε ως ανάγκη, λόγω της διακοπής από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του Προγράμματος εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση των μεταναστών, την προετοιμασία τους για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας και συνακόλουθα την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία που ζουν και εργάζονται. Είναι υποχρέωσή μας η κάλυψη αυτού του κενού, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι σε μια περίοδο που επιχειρείται «εναρμόνιση των εθνικών μεταναστευτικών πολιτικών», δεν υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα πανελλαδικά από επίσημο φορέα.

Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και τα τμήματα θα ξεκινήσουν αρχές Φεβρουαρίου. Για εγγραφές αλλά και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: οδός Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου