Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριο «Βασικών Αρχών Α΄ Βοηθειών» από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στους εθελοντές της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης







Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης παρακολούθησαν το σεμινάριο «Βασικών Αρχών Α΄ Βοηθειών». Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Νομού Κοζάνης, ήταν προσαρμοσμένο σε όσους ασχολούνται με παιδιά και περιλάμβανε θέματα όπως: αιμορραγίες, ρινορραγίες, κατάγματα, εγκαύματα, επιληψία, πνιγμονή, κάρπα.
Οι έμπειροι άνθρωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έδωσαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους εθελοντές της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη συνάντηση αυτή, με στόχο να αναπτύξουν εκείνες τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν αν χρειαστεί, κάποιο από τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου και όχι μόνο.
Στο τέλος του σεμιναρίου τη σκυτάλη πήρε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωή» και ακολούθησε μια ιδιαίτερα δημιουργική συζήτηση για τη δωρεά Μυελού των Οστών και τους τρόπους με τους οποίους οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Ένα τέτοιο σεμινάριο δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων οι οποίες είναι ένα επόμενο σεμινάριο περισσότερων πρακτικών εφαρμογών στις Α΄ Βοήθειες και η διοργάνωση ομαδικής δωρεάς Μυελού των Οστών από τους εθελοντές της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Στο τέλος ενός τόσο όμορφου και δημιουργικού απογεύματος θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Νομού Κοζάνης για την άρτια διοργάνωση του σεμιναρίου, στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, «Γέφυρα Ζωής» για την πολύτιμη ενημέρωση του και στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την παραχώρηση του μικρού θεάτρου, όπου υλοποιήθηκε το σεμινάριο.

Όταν οι εθελοντικές ομάδες καταφέρνουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό και χρήσιμο για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα δημιουργικό για τους εμπλεκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου