Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Σκέψεις μετά το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης αποτέλεσε μια αφορμή για συμμετοχή, συζήτηση, ενημέρωση, προβληματισμό, διασκέδαση, βόλτα, δράση, έκφραση, ψυχαγωγία, επικοινωνία, χαλάρωση. Ένα λόγο για να βρεθούμε και να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω ενάντια στο ρατσισμό, στον κάθε είδους διαχωρισμό, σε ότι μας κρατάει πίσω. Ένα βήμα διαλόγου για το πώς θέλουμε να είναι οι ζωές μας. Αυτό θέλαμε να είναι το φεστιβάλ και αυτό ελπίζουμε να ήταν για όσους και όσες συμμετείχαν και φέτος. Χαιρόμαστε που υλοποιήθηκε και φέτος και ελπίζουμε του χρόνου με το ίδιο κέφι και ενθουσιασμό να είμαστε και πάλι όλοι μαζί, τόσοι και ακόμα περισσότεροι, για να το στήσουμε, να το στηρίξουμε, να το πλαισιώσουμε, να το χαρούμε.
Στο τέλος αυτής της γιορτής θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, καταρχήν, σ’ όλο αυτόν τον κόσμο, ο οποίος πέρασε από το φεστιβάλ και στήριξε την προσπάθεια, στους μικρούς και μεγάλους εθελοντές οι οποίοι «σήκωσαν» για άλλη μια χρονιά, στις πλάτες τους το Φεστιβάλ, μεταφέροντας την ενέργεια και τη ζωντάνια τους στη διοργάνωση και σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο παιδικό φεστιβάλ, στις παράλληλες δράσεις και στις ανοιχτές συζητήσεις, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της χώρας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διεύθυνση και στο Σύλλογο Καθηγητών του 1ου (Βαλταδώρειου) Γυμνασίου που φιλοξένησε το φεστιβάλ και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης για την παραχώρηση του σχολείου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ cafe για τη χορηγία της αφίσας του φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης, στην επιχείρηση CASA AL CASU – Το Σπίτι του Τυριού, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Μακεδνοί», στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Παύλος Μελάς» και στο Rock Café Bar Gallery για τη σημαντική οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ξενοδοχείο ΑΝΕΣΙΣ και στο Ξενοδοχείο ΤΣΕΛΙΚΑΣ που φιλοξένησαν τους καλεσμένους τους φεστιβάλ. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο ΡΕΒΥΘΙ, στο εστιατόριο-ταβέρνα ΖΕΦΥΡΟΣ, στο μεζεδοπωλείο ΟΙΝΟΠΟΙΟΝ, στην πιτσαρία VA BENE και στο εστιατόριο ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ που προσέφεραν γεύματα στους καλεσμένους του φεστιβάλ.  
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Οινοποιείο ΖΑΝΔΕ, στο Οινοποιείο ΔΙΑΜΑΝΤΗ, στο Οινοποιείο ΚΑΜΚΟΥΤΗ, στο Οινοποιείο ΡΟΚΑ που προσέφεραν κρασί. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις επιχειρήσεις ΜΑΤΥΛΛΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Οπωροπωλείο ΒΛΙΑΚΟΦΤΗΣ Α.Ε., ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Κ. Αφοι και ΣΙΑ ΟΕ «ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ», Τρόφιμα Αφοι Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ, αρτοποιείο BAKERY ΚΑΚΛΙΔΗΣ, αρτοποιείο-φούρνοι Αφοι ΓΕΩΡΓΑΚΑ και αρτοποιείο ΠΟΥΛΙΑΝΑΣ και ΣΙΑ ΟΕ για την αμέριστη στήριξη τους
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας Δήμου Κοζάνης για την παραχώρηση της εξέδρας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» για την παροχή της φορητής μικροφωνικής εγκατάστασης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας Flash TV, Top Channel, εφημερίδες Πτολεμαίος, και Εορδαϊκός Παλμός, στο περιοδικό #Together, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κοζάνης και του Veto FM, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες (ιστολόγια) ai-vres.blogspot.gr, efkozani.gr, enallaktikos.gr, giapraki.com, kozan.gr, kozanilife.gr, kozanimedia.gr, newsinnews.gr, vetonews.gr αλλά και στο σύνολο του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για την αμέριστη υποστήριξη στην προβολή του Φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις μπάντες  Uprockin beats, Folk n’ Roll, Ecollapse, ΑΠΝΟΙΑ, Influenza, Baildsa που έπαιξαν (ή δεν έπαιξαν λόγω καιρού) που αφιλοκερδώς συμμετείχαν στο φεστιβάλ. 

Η υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας στους επόμενους κοινούς αγώνες για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει και 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου