Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Τα μέλη του Περιαστικού Λαχανόκηπου Κοζάνης στηρίζουν το Συσσίτιο Απόρων Δημοτών


Τα μέλη του Περιαστικού Λαχανόκηπου Κοζάνης έλαβαν την απόφαση και διέθεσαν τη συνολική παραγωγή μιας ολόκληρης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, για τις ανάγκες του Συσσιτίου Απόρων Δημοτών του Δήμου Κοζάνης.
Ανάμεσα στους βασικούς καταστατικούς στόχος της λειτουργίας του Περιαστικού Λαχανόκηπου Κοζάνης είναι η απόδοση κοινωνικού μερίσματος κυκλικά στις κοινωνικές δομές της ευρύτερης περιοχής που θα εκδηλώσουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον.
Η αντίληψη πως η πρόσβαση σε ποιοτική, επαρκή και υγιεινή διατροφή είναι ανθρώπινο δικαίωμα, πως το δικαίωμα μιας καλής και υγιεινής ζωής προϋποθέτει όχι μόνο την ατομική αλλά και την κοινωνική ευημερία αποτελούν βασικές αρχές της ομάδας πολιτών που δραστηριοποιείται στην παραγωγή της τροφής της δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη διαδικασία της παραγωγής κηπευτικών αλλά και σε αξίες όπως η διατροφική αυτάρκεια, η δημιουργικότητα του «πράττειν», η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη.
Ο Περιαστικός Λαχανόκηπος Κοζάνης βρίσκεται στο 3ο χλμ Κοζάνης-Καρυδίτσας, στην περιοχή «Λούνες», είναι ανοικτός και προσβάσιμος σε όποιον θέλει να τον επισκεφτεί, ενώ, κατόπιν, συνεννόησης πραγματοποιούνται επισκέψεις και ξεναγήσεις σχολείων και φορέων της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: οδός Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό τόπο: http://arsiskozanis.blogspot.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου