Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Στέγη και εργασία εξασφαλίστηκαν σε 4 άστεγους της πόλης μας, μέσω του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη»

Εντός του Νοεμβρίου τέσσερις άστεγοι άνθρωποι, της πόλης της Κοζάνης, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», το οποίο τους εξασφάλισε κατοικία και εργασία, επιδοτώντας, αντίστοιχα, τους ιδιοκτήτες των κατοικιών και τους εργοδότες τους.
Παράλληλα, η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης μέσω της δράσης επανάχρησης επίπλων, συσκευών και ειδών πρώτης ανάγκης, εξόπλισε τα σπίτια των ανθρώπων με ψυγεία, φουρνάκια, έπιπλα, τηλεοράσεις, μαγειρικά σκεύη, κουβέρτες κ.α.
Τέλος, οι ωφελούμενες/οι του προγράμματος, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της συγκεκριμένης παρέμβασης, δέχονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη και εργασιακή συμβουλευτική, με στόχο την αντιμετώπιση και σε πολλές περιπτώσεις την  πρόληψη δυσκολιών ή προβλημάτων που ανακύπτουν. Αντίστοιχη, υποστήριξη παρέχεται και για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που απασχολούν τους συγκεκριμένους ανθρώπους, με στόχο τη βέλτιστη συνεργασία και την κάλυψη των αναγκών και των δύο μερών που συμμετέχουν σε αυτή την ουσιαστική αλληλεπίδραση. 
Αξίζει να αναφερθεί πως η επιτυχία της δράσης στην περιοχή μας εξασφαλίστηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη και στην συνεργασία και υποστήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης με τίτλο: «Γειτονιά δράσεις για τη στέγαση και την ένταξη», το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου