Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Οι OVERPOWER στο 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης



Οι OVERPOWER είναι ένα high energy rock’n’roll συγκρότημα το οποίο ιδρύθηκε το 2012 στη Θεσσαλονίκη. Ο Stefan Oz (vocals/guitar) και ο Alex Vlash (guitar/vocals) είχαν την ιδέα της μπάντας κατά την διάρκεια ενός surf trip προς τα τέλη του 2011. Μετά από πολλά jamming sessions με διάφορους μουσικούς, κατέληξαν στο ότι ο ήχος της μπάντας ήθελαν να είναι καθαρό straightforward rock’n’roll συνδυασμένο με το surfstyle feeling. Μαζί με τον Nick Ditch (drums) και τον Petros Christo (bass) γνωστό και από τους FIREWIND το lineup ολοκληρώθηκε.
Μερικές από τις επιρροές τους είναι οι Airbourne,οι Hellacopters, οι Red Hot Chilli Peppers, οι AC/DC κτλ, αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Neil Young, Eddie Vedder και Jack Johnson.
Τον Φεβρουάριο του 2013 η μπάντα κυκλοφόρησε το debut album «It takes a little time», το οποίο ηχογραφήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά κυκλοφορεί το πρώτο video clip «Frap’s time», το οποίο έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και αγαπήθηκε αμέσως! Στις αρχές του 2017 κυκλοφόρησαν την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «smile to feel high», το οποίο απέσπασε και αυτό εξαιρετικές κριτικές.
Οι OVERPOWER μέχρι σήμερα έχουν 7 video clip στο ενεργητικό τους. 3 από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, 3 από την δεύτερη και 1 υπό την μορφή single-video. Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει πολλές live εμφανίσεις στα σημαντικότερα stage της Θεσσαλονίκης άλλα και της υπόλοιπης Ελλάδας.

OVERPOWER Links:   

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου