Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης


Η θεματική της 2ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης είναι: «Γεωστρατηγικά-Ιμπεριαλιστικά Παιχνίδια σε εμπόλεμη ζώνη».
Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινάει στις 17:00 όπου μέχρι τις 19:00 στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ θα έχουμε τη χαρά να δούμε σε δράση την ομάδα ζούμπα και χορού της Ηλιαχτίδας, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά θα έχουν την τύχη να πάρουν μέρος στο δημιουργικό εργαστήριο #Ενωμένοι_ενάντια_στο_ρατσισμό με εμψυχώτριες τις εκπαιδευτικούς Ευγενία Νιάκα και Χαρά Καλλιανίδου.
Την ίδια ώρα (17:00-19:00) η Ειρήνη Λαρδούτσου, θα συντονίσει το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Η ανακωχή των λέξεων στη συνάντησή τους με την ιστορία του Σύρου ζωγράφου Merwan Ahme.
Στις προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ (19:00-20:00) θα είναι μαζί μας ο σκηνοθέτης Morteza Jafari, ο οποίος θα προλογίσει και θα παρουσιάσει την ταινία Isis Bride.
Την ίδια ώρα (19:00-20:00) θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε την ομάδα του Αριστοτέλη Γκουλιάφα, μέσα από ένα μάθημα Παραδοσιακής Χάθα (Hatha) Γιόγκα.
Στις ανοιχτές συζητήσεις της 2ης ημέρας (20:00-21:00) θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Πάνο Κουργιώτη, Δρ. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.-Αραβολόγο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με τον Κώστα Νικολάου, Διδάσκων Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το «γόρδιο» δεσμό του Μακεδονικού, ενώ με τον Τούρκο δημοσιογράφο και συγγραφέα Ragip Duran θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τη σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Στο τέλος της ημέρας, στο stage του Φεστιβάλ έρχονται η ομάδα κρουστών Karanos, από την Έδεσσα, με ρυθμούς samba-reggae, ενώ από την Ξάνθη καταφθάνουν με απειλητικές διαθέσεις οι The Coconaut Rockers, οι οποίοι θα μας ξεσηκώσουν με τις balkanogypsy, ethnovaganza, fusion μουσικές τους.  
Ακολουθεί χαλαρό παρτάκι με τον Vasilis M.
Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Η θεματική της 1ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης είναι: «Προτάσεις για μια αντισεξιστική κοινωνία».
Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινάει στις 17:00 όπου μέχρι τις 19:00 στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ το γυμναστήριο Διάπλαση Plus θα παρουσιάσει το δρώμενο: Όλοι μαζί στο ρυθμό-κόντρα στο ρατσισμό, ενώ η Διδώ, Παιδί και Πολυχώρος θα ταξιδέψει τα παιδιά, με το αλεξίπτωτο της, στις 5 ηπείρους.
Την ίδια ώρα (17:00-19:00) ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Κοζάνης, θα υλοποιήσει το εργαστήριο: Τι κάνουν τρεις ξανθιές πάνω σε ένα… Επ! …Πόσο αθώο είναι το σεξιστικό χιούμορ;
Στις προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ (19:00-20:00) θα είναι μαζί μας ο σκηνοθέτης Μάνος Παπαδάκης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του θα προλογίσουν και θα παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ Το Παγόβουνο. Λίγο πριν θα προβληθεί η συνέντευξη στο Μωβ της Ισραηλινής ακτιβίστριας Σαχάρ Βαρντί, μαζί με πλάνα του Μωβ από τη διαδήλωση στα σύνορα με τη Γάζα στις 31/03/2018, που διοργάνωσε η «Συμμαχία Γυναικών για την Ειρήνη» και η συνέντευξη του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπασέμ Ταμίμι, πατέρα της φυλακισμένης 17χρονης ακτιβίστριας Αχέντ Ταμίμι.
Την ίδια ώρα (19:00-20:00) ο Αριστοτέλης Σαββίδης, Sensei Shidokan Karate θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας με θεωρητικό, αλλά και πρακτικό μέρος.
Στις ανοιχτές συζητήσεις της ημέρας (20:00-21:00) θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τη Φιλίππα Διαμάντη, κοινωνιολόγος-εκπαιδευτικό, ακτιβίστρια σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, η οποία θα μας αναλύσει δικαστικές υποθέσεις αυτοάμυνας στην Ελλάδα, με την Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο Α.Π.Θ., η οποία θα μας εξηγήσει ότι τα παιχνίδια δεν είναι για αγόρια ή κορίτσια, αλλά για παιδιά και τέλος με την Κική Σταματογιάννη, μέλος της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, η οποία θα παρουσιάσει παραδείγματα καθημερινού σεξισμού.
Στο τέλος της ημέρας, στο stage του Φεστιβάλ ανεβαίνουν από τη Θεσσαλονίκη οι  Lostre Community σε ήχους Reggae-Ska και οι SKGs Dub Alliance σε ήχους Reggae-Dub.  
Ακολουθεί χαλαρό παρτάκι με τον Mr Psy.
Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Κοινωνικό Τσίρκο και Κινητό Σχολείο την 3η ημέρα του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης



Την Κυριακή 01 Ιουλίου, στο πλαίσιο της θεματικής «Προς την εκπαίδευση της ελευθερίας» φιλοξενούνται στο 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης, δυο εντυπωσιακές δράσεις, όχι μόνο για παιδιά, αλλά και κυρίως για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές, κοινωνικούς επιστήμονες και γονείς. Ελάτε μετά στις 18:00, στην αυλή του Βαλταδώρειου Γυμνασίου να γνωρίσετε από κοντά το Κοινωνικό Τσίρκο, μέσα από το Μονόκυκλο και το Κινητό Σχολείο.
Το Κοινωνικό Τσίρκο χρησιμοποιεί την παιδαγωγική και τις αξίες του τσίρκο ως εργαλείο δουλειάς με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο κοινωνικής ένταξης και δημιουργικής απασχόλησης, μιας που μέσα από την αυτοσυγκέντρωση, την ομαδικότητα, την επιμονή και υπομονή που καλλιεργούνται, η ενασχόληση με τις τέχνες του τσίρκο μπορεί να απελευθερώσει και να ισορροπήσει το μυαλό και το σώμα. Η συγκεκριμένη εθελοντική δομή, έχει ασχοληθεί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με κοινωνικές ομάδες όπως: πρόσφυγες και μετανάστες, Ρομά, άτομα με ειδικές ανάγκες ή με ψυχιατρικά προβλήματα,  παραβατικούς νέους, ενήλικες φυλακισμένους, παιδιά του δρόμου κ.α.
Το Κινητό Σχολείο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τη δουλειά στο δρόμο (street work) που βασικό στόχο έχει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών.
Πρόκειται για ένα μετακινούμενο με τα χέρια όχημα, ένα κουτί με συρόμενους μαυροπίνακες που στηρίζεται σε ρόδες και επάνω του εφαρμόζονται τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά πάνελ. Διαθέτει εκατοντάδες εκπαιδευτικά παιχνίδια/πάνελ (πάνω από τριακόσια), τα οποία  καθιστούν δυνατή για τους εργαζόμενους στο δρόμο  την οργάνωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
«Εάν ένα παιδί δεν μπορεί να έρθει στο σχολείο, θα φέρουμε το σχολείο στο παιδί».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Η Dizi κάνει graffiti στη Νέα Υόρκη



Πέντε Ελληνίδες street artist βρέθηκαν στο BronxArtSpace της Νέας Υόρκης στα πλαίσια της έκθεσης In board daylight: women street artists from Greece  όπου κλήθηκαν να παρουσιάσουν την δουλειά τους, να δημιουργήσουν graffiti murals, να συμμετέχουν σε workshops και να βάλουν την ξεχωριστή «πινελιά» τους στους δρόμους της Αμερικής.
Οι καλλιτέχνιδες που διακρίνονται τόσο για την ποιότητα του έργου τους, όσο και για την δυναμική στάση τους στην ελευθερία της έκφρασης φιλοξενήθηκαν στο Νότιο Μπρόνξ, μια περιοχή που συνδέεται ιστορικά με την τέχνη του δρόμου από τα τέλη της δεκαετίας του 70, με στόχο να εκθέσουν το ελληνικό γκράφιτι στο αμερικάνικο κοινό και να προβάλουν εντονότερα το γυναικείο φύλο σε ένα πεδίο τέχνης που είναι βαθιά ανδροκρατούμενο. Οι επιμελήτριες της έκθεσης Βασιλική Βαγιένου και Blanka Amezkua επέλεξαν στοχευμένα τις συγκεκριμένες street artists ώστε να δράσουν εικαστικά και αυτόνομα στον δημόσιο χώρο, η κάθεμια μέσα από διαφορετική αφετηρία επιρροών, εμπειριών, τεχνοτροπίας και θεματολογίας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Εργαστήριο: «Εικονική δίκη του εκπαιδευτικού συστήματος: Κατηγορίες και υπεράσπιση, με γνώμονα τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εφήβων»



Το εργαστήρι κριτικής σάτιρας και δημιουργικού διαλόγου, με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών ηλικίας 15-18 ετών, θα λάβει χώρα την Κυριακή 01 Ιουλίου, στις 17:00, στο πλαίσιο της θεματικής "Προς την εκπαίδευση της ελευθερίας", της 3ης ημέρας, του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης.

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει με μια συζήτηση για τα καλώς και τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια θα γίνει κατανομή ρόλων και θα ετοιμαστεί η εικονική δίκη". "Κατηγορούμενος" θα είναι το εκπαιδευτικό σύστημα, με "υπεράσπιση" που θα υποστηρίζει όσα καλά επιχειρούνται να γίνουν στα σχολεία και "κατήγορους" που θα αναφέρουν όσα παραβιάζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών.
Το "δικαστήριο" θα εκφέρει την κρίση του. Μια ομάδα "δημοσιογράφων" θα επιχειρήσουν να ετοιμάσουν ένα σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο θα γίνει αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας από την ολομέλεια.

Το κείμενο αυτό θα δοθεί προς δημοσίευση μετά το πέρας του εργαστηρίου.

Συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο Γιώργος Μόσχος, νομικός, εμψυχωτής, πρώην Συνήγορος του Παιδιού.

«Προτάσεις για μια αντισεξιστική κοινωνία», στις ανοιχτές συζητήσεις, της 1ης ημέρας, του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 20:00, στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων, της 1ης ημέρας, του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης (Βαλταδώρειο Γυμνάσιο) θα πραγματοποιηθεί μια άκρως επίκαιρη συζήτηση που στόχο έχει να αναδείξει ζητήματα σεξισμού στην καθημερινότητα μας, αλλά και να διαμορφώσει εκείνες τις προτάσεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μια αντισεξιστική κοινωνία.
Το τραπέζι των ανοιχτών συζητήσεων και οι θεματικές που θα συζητηθούν διαμορφώνονται ως εξής:
·       Τα παιχνίδια δεν είναι για «αγόρια» ή «κορίτσια». Είναι για παιδιά
Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα 
Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας 
στο Α.Π.Θ.
·       Δικαστικές υποθέσεις αυτοάμυνας στην Ελλάδα
Φιλίππα Διαμάντη, κοινωνιολόγος-εκπαιδευτικός, ακτιβίστρια σε ζητήματα 
φύλου και σεξουαλικότητας
·       Ο καθημερινός σεξισμός
Κική Σταματογιάννη, μέλος της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Η ομάδα κρουστών ΚΑΡΑΝΟΣ στο 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης


Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 21:00 ανεβαίνουν στη μουσική σκηνή του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης (Βαλταδώρειο γυμνάσιο) η ομάδα κρουστών samba-reggae ΚΑΡΑΝΟΣ, από την Έδεσσα.
Οι δημιουργοί
Η ομάδα (bloco) Κάρανος δημιουργήθηκε το 2014 στην Έδεσσα από τους Ιάσονα Γερεμτζέ (κρουστός με ποικίλες συνεργασίες στο ενεργητικό του επί σειρά ετών, με καλλιτέχνες από τον ελλαδικό και διεθνή χώρο) και Πέτρο Νούρη (απόφοιτος αφροκουβανέζικων κρουστών με δάσκαλο το Νίκο Βαργιαμίδη και παραδοσιακών - ανατολίτικων κρουστών με το Δημήτρη Παναγούλια), οι οποίοι διευθύνουν και ενορχηστρώνουν τα κομμάτια.
Το όνομα
Εμπνεύστηκε το όνομα της από τη γενέτειρα της και πιο συγκεκριμένα από το έμβλημα της πόλης, τον καταρράκτη Κάρανο, ο οποίος φέρει το όνομα του πρώτου Μακεδόνα βασιλιά που ίδρυσε την Έδεσσα, εκεί όπου κάποτε ζούσε ο θρυλικός βασιλιάς Μήδας με τους μοναδικούς του κήπους.
Η μουσική επιλογή
Οι Κάρανος είναι ένα μουσικό γκρουπ που κινείται σε βραζιλιάνικους και παραδοσιακούς Ελληνικούς ρυθμούς. Με ηχοχρώματα της Bahia Salvador (samba - reggae, samba - afro) και Ελληνικούς ρυθμούς όπως ρούμπες και καρσιλαμά ..Η ομάδα αποτελείται από 4 διαφορετικά είδη τυμπάνων, δημιουργώντας ένα χορευτικό μουσικό αποτέλεσμα, που κατά καιρούς εμπλουτίζεται από την παρουσία πνευστών οργάνων. Έχουν εγγραφεί στην ομάδα άτομα διαφόρων ηλικιών,
που αγαπούν το συγκεκριμένο είδος μουσικής, με αποτέλεσμα η μπάντα να αριθμεί περί τα 30 με 35 άτομα.
Οι δραστηριότητες
Οι Κάρανος συμμετέχουν σε ποικίλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μαραθώνιους, καρναβάλια, φεστιβάλ μουσικής, events μαγαζιών. Δείγματα της δουλειάς τους, το άνοιγμα της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Χρήστου Θηβαίου στο φεστιβάλ Λουτρακίου επί διετία, η συμμετοχή τους στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ κρουστών «Δόνησις» στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και στο φεστιβάλ
white sumer festival στην οχρίδα σκοπίων, στο festival «Εdessycho» δίπλα στους Balguns και στους Fa Drakar.
Επιπλέον, δίνουν το ρυθμό επί τριετίας στις παρελάσεις καρναβαλιών της Έδεσσας, καθώς, επίσης και σε μαραθώνιους όπως ο 5ος Διεθνής ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, στα Γιαννιτσά, στην Πέλλα και στη Βέροια…


«Γεωστρατηγικά-Ιμπεριαλιστικά παιχνίδια», στις ανοιχτές συζητήσεις του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης



Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 20:00, στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων, της 2ης ημέρας, του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης (Βαλταδώρειο Γυμνάσιο) θα πραγματοποιηθεί μια άκρως επίκαιρη συζήτηση για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας και τις συνέπειες τους.
Το τραπέζι των ανοιχτών συζητήσεων και οι θεματικές που θα συζητηθούν διαμορφώνονται ως εξής:
·       Ανατολική Μεσόγειος – Μέση Ανατολή: 100 και 1 κρίσεις
Πάνος Κουργιώτης, Δρ. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.-Αραβολόγος
·       Ειρηνική συνύπαρξη, κόβοντας το «γόρδιο δεσμό» του «Μακεδονικού»
Κώστας Νικολάου, Διδάσκων Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.
·      Ο τούρκικος πόλεμος ενάντια στους Κούρδους και η σύγκρουση Άγκυρας-
    Αθήνας
Ragip Duran, Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Κινητό Σχολείο (Mobile School)



Την Κυριακή 01 Ιουλίου στο παιδικό φεστιβάλ, του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης, έρχεται ένα «ολόκληρο σχολείο». Ένα σχολείο που δεν περιμένει να πάνε τα παιδιά σ΄αυτό, αλλά πηγαίνει αυτό στα παιδιά!!!
Το Mobile School είναι ένα κινητό σχολείο που δημιουργήθηκε από το Βελγικό οργανισμό Mobile School για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τη δουλειά στο δρόμο (street work) που βασικό στόχο έχει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Από τη μία υπάρχει το εκπαιδευτικό κομμάτι του κινητού σχολείου και από την άλλη, η δουλειά σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο με τα παιδιά.
Πρόκειται για ένα μετακινούμενο με τα χέρια όχημα,  ένα κουτί με συρόμενους μαυροπίνακες που στηρίζεται σε ρόδες και επάνω του εφαρμόζονται τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά πάνελ. Είναι έξι μέτρα μακρύ όταν ανοίγει, ζυγίζει περίπου διακόσια κιλά και έχει ένα τιμόνι που του επιτρέπει να οδηγείται και να σύρεται.
Με το σύνθημα «Εάν ένα παιδί δεν μπορεί να έρθει στο σχολείο, θα φέρουμε το σχολείο για το παιδί», έχουμε αναπτύξει ένα κινητό σχολείο. Αυτός ο κινούμενος μαυροπίνακας διαθέτει εκατοντάδες εκπαιδευτικά παιχνίδια/πάνελ (πάνω από τριακόσια), τα οποία  καθιστούν δυνατή για τους εργαζόμενους στο δρόμο  την οργάνωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών δεν αποσκοπεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό πρόγραμμα σπουδών του σχολείου. Όλα τα υλικά και παιχνίδια ως στόχο έχουν την αύξηση του αυτοσεβασμού και τον προσδιορισμό της ταυτότητας, την ανακάλυψη ταλέντων και την ενδυνάμωση των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο. Το εργαλείο στηρίζεται στην καθολική αποδοχή του παιδιού και του περιβάλλοντος του, με ισχυρό θεμέλιο την πίστη στις ικανότητές του, την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρα που απαιτούνται για να υποστηρίξει περαιτέρω τις διεργασίες ανάπτυξης.


Σοκάρει κατ’ επανάληψη βιαστής: Δεν τους έκανα κακό, τις βίασα δεν τις σκότωσα


Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε την αίτηση που είχε κάνει κατάδικος για υποθέσεις βιασμών να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο αιτών, ενώπιον του Συμβουλίου, εμφανίστηκε αμετανόητος, τονίζοντας πως «με τις πράξεις μου δεν έκανα κακό στις γυναίκες στις οποίες επιτέθηκα. Αν ήθελα πραγματικά να τους κάνω κακό, θα τις σκότωνα».
Ο βαρυποινίτης, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 50,5 ετών, με εκτιτέα 25 έτη, για δέκα βιασμούς γυναικών, έκανε την αίτηση με βασικό δικαιολογητικό την καλή διαγωγή εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο κρατείται.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Το πρόγραμμα του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Σε μια εποχή μνημονιακής φτώχειας, απειλών πολεμικών συρράξεων, ανόδου του εθνικισμού και νέων ροών προσφύγων, εμείς αντιστεκόμαστε και προτάσσουμε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ως μια γιορτή του πολιτισμού, της δημιουργίας, των παιδιών, όλης της πόλης.
Στις τρεις αυτές ημέρες (και νύχτες) θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε σε παιδικά δρώμενα και εργαστήρια, προβολές ταινιών, χορευτικές παραστάσεις, ανοιχτές συζητήσεις βιωματικά εργαστήρια και σε ξεσηκωτικές πολυσυλλεκτικές μουσικές από ρόκ και ρέγγε μέχρι βαλκανικούς ήχους.
Κι όλα αυτά με το μοναδικό κέφι και τη συντροφική διάθεση που χαρακτηρίζει όσες και όσους κοπιάζουμε απολύτως εθελοντικά, όλα αυτά τα χρόνια για να στηθεί αυτό το χειροποίητο φεστιβάλ, το οποίο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα είναι απολύτως ανοιχτό χωρίς καμία είσοδο.
Ραντεβού στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, στο κέντρο της Κοζάνης, από την Παρασκευή 29 Ιούνη έως την Κυριακή 01 Ιούλη μετά τις 17:00.

Γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιραζόμαστε ομορφαίνει!!!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Συνάντηση προετοιμασίας 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 20:30, στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την προετοιμασία και την οργάνωση του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης.
Η συνάντηση είναι ανοιχτή και μπορεί να πάρει μέρος όποια/ος επιθυμεί και θέλει να συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ. 

Γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιραζόμαστε ομορφαίνει!!!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Οι The Coconaut Rockers στο 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης


Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 21:00 ανεβαίνουν στη μουσική σκηνή του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης (Βαλταδώρειο γυμνάσιο) οι The Coconaut Rockers.
Διαστημάνθρωποι σε μινόρε. Καρύδες που κοιτάνε στο άπειρο. Μουσικάντηδες για punk καρσιλαμάδες. Και μια μπάντα από την Ξάνθη που συνδυάζει τους balkan ρυθμούς με ξεσηκωτικούς ska ήχους και ανεβαστικές gypsy γκρούβες.
Οι The Coconaut Rockers, από τους δρόμους της Ξάνθης, έρχονται να αφήσουν το στίγμα τους! Η μπάντα ξεκίνησε από τον Billy και τον Ραφ τον Μαϊο του 2013 ως μία υλοποίησή της, στους δρόμους της Ξάνθης κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. Από τη μπάντα πέρασαν αρκετοί μουσικοί ώστε να εδραιωθεί πλέον το σημερινό σχήμα:
Billy Alexandridis (Vox, Gtr)
Rafa Tasios (Vox, Gtr)
Xaris Kannos (Vox, Gtr)
Lefteris Iliadis (Trumpet)
Xaris Laza (Sax)
Nikos Mitsou (Bass Gtr)
Stratos Logan (Drums)
Με ένα πλήθος εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και τη συμμετοχή τους σε πολλά φεστιβάλ, έχουν μοιραστεί την ίδια μουσική σκηνή με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου. Τον Μάρτιο του 2018 παρουσίασαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, το EP "Disco Gypsy UFOs", ηχογράφηση που έγινε στα BSonic Studios. ENJOY

The Coconaut Rockers links:

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα στο 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης


Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 19:00, στο πλαίσιο του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης, υποδεχόμαστε τις μαθήτριες και τους μαθητές του Αριστοτέλη Γκουλιάφα, σε ένα μάθημα παραδοσιακής Χάθα Γιόγκα, στην αυλή του Βαλταδώρειου Γυμνάσιου.
Ο Αριστοτέλης Γκουλιάφας είναι εκπαιδευτής Γιόγκα στο A For Athletes & Διάπλαση Plus.
Η Yoga είναι μια εναλλακτική μορφή άσκησης, αλλά και μία ολιστική θεραπεία, μια φιλοσοφία ζωής. Η λέξη Yoga προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει σύνδεση, ένωση. Ένωση του σώματος, του νου και το πνεύματος. Ένωση με όλα τα επίπεδα ύπαρξης: τον εαυτό μας, την ζωή, το περιβάλλον που ζούμε.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας απομονώνει και έτσι χάνουμε την επαφή μας με ότι πιο όμορφο υπάρχει γύρω μας και μέσα μας. Πόσο πιο ωραία θα ήταν η καθημερινότητά μας αν αρχίζαμε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και να συνδεόμαστε με αυτόν σε βαθύτερο επίπεδο, να απολαμβάνουμε την επαφή με την φύση, να ζούμε πραγματικά, συνειδητά κάθε λεπτό;
Η δημοτικότητα της Yoga στη Δύση έχει αυξηθεί ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες καθώς έρευνες έχουν αναδείξει τα θεραπευτικά οφέλη της. Οι συνεδρίες είναι προσιτές σε όλους και οι λάτρεις της Yoga σήμερα ασκούνται σε παραδοσιακά ή σύγχρονα συστήματα ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις και την ιδιοσυγκρασία τους. Σε σωματικό επίπεδο μέσω των στάσεων (asanas) ενδυναμώνεται όλο το μυικό σύστημα, βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ευλυγισία εξασφαλίζοντας ότι οι μύες, οι τένοντες και οι αρθρώσεις μας μένουν εύκαμπτες. Μέσω των τεχνικών αναπνοής (pranayamas), αποκτάμε ποιοτική αναπνοή, ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και το ανοσοποιητικό. Αποκτάμε άμεσα μια αίσθηση ευεξίας, χαλάρωσης και διαύγειας. Έτσι η Yoga βοηθά όχι μόνο στην σωματική μας υγεία αλλά και στην ψυχική και συναισθηματική μας ισορροπία.
Είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας καθώς συνδεόμαστε μαζί του με φροντίδα και αγάπη!

Το πρόγραμμα του Παιδικού Φεστιβάλ του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης


Πολλές δημιουργικές και εκπαιδευτικές δράσεις για τις μικρές φίλες και τους μικρούς μας φίλους περιλαμβάνει το Παιδικό Φεστιβάλ, του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης. Και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ (29-30 Ιουνίου και 01 Ιουλίου), από τις 17:00-19:00, στην πάντα φιλόξενη αυλή του Βαλταδώρειου Γυμνασίου, θα περάσουν πολλοί τοπικοί και όχι μόνο φορείς, με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργική απασχόληση παιδιών και θα οργανώσουν «ένα σωρό» όμορφες δράσεις.
Συγκεκριμένα:
1η Ημέρα – 29 Ιουνίου, 17:00-19:00
·       Όλοι στο ρυθμό - κόντρα στο ρατσισμό
Διάπλαση Plus, γυμναστήριο
·       Ταξίδι στις 5 ηπείρους με το αλεξίπτωτο της «Διδώ» (μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια)
Διδώ, Παιδί και Πολυχώρος

2η Ημέρα – 30 Ιουνίου, 17:00-19:00
·       Ομάδα χορού και Ζούμπα της Ηλιαχτίδας
Ηλιαχτίδα, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δυτικής 
Μακεδονίας
·       #Ενωμένοι_ενάντια_στο_ρατσισμό (Δημιουργικό Εργαστήρι)
Εμψύχωση: Ευγενία Νιάκα-Σχολική Σύμβουλος, Χαρά Καλλιανίδου-
Εκπαιδευτικός

3η Ημέρα – 01 Ιουlίου, 17:00-19:00
·       Hip Hop και μοντέρνος χορός
Χοροχώρος Έκφραση
·       Ψυχοκοινωνική παρέμβαση και παιχνίδια στο δρόμο
Κινητό Σχολείο (Mobile School)-Ομάδες στο δρόμο
·       Κοινωνικό Τσίρκο
Μονόκυκλο – Circus, Dance, Yoga
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης