Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης


Η θεματική της 2ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης είναι: «Γεωστρατηγικά-Ιμπεριαλιστικά Παιχνίδια σε εμπόλεμη ζώνη».
Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινάει στις 17:00 όπου μέχρι τις 19:00 στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ θα έχουμε τη χαρά να δούμε σε δράση την ομάδα ζούμπα και χορού της Ηλιαχτίδας, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά θα έχουν την τύχη να πάρουν μέρος στο δημιουργικό εργαστήριο #Ενωμένοι_ενάντια_στο_ρατσισμό με εμψυχώτριες τις εκπαιδευτικούς Ευγενία Νιάκα και Χαρά Καλλιανίδου.
Την ίδια ώρα (17:00-19:00) η Ειρήνη Λαρδούτσου, θα συντονίσει το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Η ανακωχή των λέξεων στη συνάντησή τους με την ιστορία του Σύρου ζωγράφου Merwan Ahme.
Στις προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ (19:00-20:00) θα είναι μαζί μας ο σκηνοθέτης Morteza Jafari, ο οποίος θα προλογίσει και θα παρουσιάσει την ταινία Isis Bride.
Την ίδια ώρα (19:00-20:00) θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε την ομάδα του Αριστοτέλη Γκουλιάφα, μέσα από ένα μάθημα Παραδοσιακής Χάθα (Hatha) Γιόγκα.
Στις ανοιχτές συζητήσεις της 2ης ημέρας (20:00-21:00) θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Πάνο Κουργιώτη, Δρ. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.-Αραβολόγο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με τον Κώστα Νικολάου, Διδάσκων Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το «γόρδιο» δεσμό του Μακεδονικού, ενώ με τον Τούρκο δημοσιογράφο και συγγραφέα Ragip Duran θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τη σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Στο τέλος της ημέρας, στο stage του Φεστιβάλ έρχονται η ομάδα κρουστών Karanos, από την Έδεσσα, με ρυθμούς samba-reggae, ενώ από την Ξάνθη καταφθάνουν με απειλητικές διαθέσεις οι The Coconaut Rockers, οι οποίοι θα μας ξεσηκώσουν με τις balkanogypsy, ethnovaganza, fusion μουσικές τους.  
Ακολουθεί χαλαρό παρτάκι με τον Vasilis M.
Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου