Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Δηλώσεις συμμετοχής στο Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: «Η ανακωχή των λέξεων», του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης


Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 17:00, στο πλαίσιο του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: «Η ανακωχή των λέξεων στη συνάντησή τους με την ιστορία του Σύρου ζωγράφου Merwan Ahme».
Για να δηλώστε τη συμμετοχή σας και να κατοχυρώσετε μια θέση στο εργαστήριο, στείλτε ένα μήνυμα στο infokoz@arsis.gr, μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, με την σημείωση: «Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής».
Η Δημιουργική Γραφή σαν επιστημονικό αντικείμενο, με προεκτάσεις βιωματικού χαρακτήρα που κινητοποιεί το λόγο και τη γραφή, ενεργοποιεί τη φαντασία και  αξιοποιεί τις εμπειρίες και την παρατήρηση, είναι ταυτόχρονα και ένα εξαιρετικό εργαλείο που χρησιμοποιεί μια σειρά από τεχνικές μέσα από κείμενα πεζού και ποιητικού λόγου. Επικαλείται και αξιοποιεί τη λογοτεχνία, χωρίς να χάνει την ευχέρειά της για δημιουργία κειμένων και μέσα από την προσωπική εμπειρία και βίωμα.
Αξιοποιώντας το βιωματικό και διαδραστικό αυτό χαρακτήρα το εργαστήριο στοχεύει στην παραγωγή κειμένων μέσα από την έκλυση συναισθήματος, τη διακειμενική συνομιλία με τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και το κινηματογραφικό είδος, χρησιμοποιώντας διαπολιτισμικές κατευθύνσεις. 
Οι συμμετέχοντες, αβίαστα και αυθόρμητα με κλιμακωτές διαδικασίες θα οδηγηθούν στην παραγωγή κειμένων, θα κατασκευάσουν το δικό τους ήρωα που θα συνταξιδέψει με ήρωα κινηματογραφικό, προς ένα κόσμο που η ειρήνη αναζητά τον προσανατολισμό και τις λέξεις της για να συντάξει εξ εξαρχής την ακροστιχίδα της λέξης ΑΝΡΩΠΟΣ!
Στο εργαστήριο αξιοποιείται ως εργαλείο η ταινία "My name is Merwan Ahme, this is my story" που αφορά στη ζωή του Σύρου ζωγράφου Merwan Ahme, παραγωγής του Κέντρου Ημέρας Προσφύγων "Αλκυόνη", της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ειρήνη Λαρδούτσου, Νηπιαγωγός, Ma Δημιουργική Γραφή, Med Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Ελεύθερη Είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου