Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης: Δηλώσεις συμμετοχής στο βιωματικό εργαστήριο «Πόσο αθώο είναι το σεξιστικό χιούμορ;»


«Τι κάνουν τρεις ξανθιές πάνω σε ένα……Επ! Πόσο αθώο είναι το σεξιστικό χιούμορ;»
Ελάτε να το επεξεργαστούμε στο βιωματικό εργαστήριο που θα υλοποιήσει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 17:00, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, στο πλαίσιο του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης.
Επειδή, οι θέσεις των εργαστηρίων είναι περιορισμένες, δηλώστε τη συμμετοχή σας και κατοχυρώστε μια θέση μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στο email: xenonas@cityofkozani.gov.gr.
Ανέκδοτα, διαφημίσεις, ανάλαφρα άρθρα, κωμικά σχόλια, γεμάτα με το σεξισμό της διπλανής πόρτας. Το θέμα του σεξισμού εγείρει αντιδράσεις που γίνονται αποδεκτές μόνο όταν έχει συντελεστεί κάποιο έγκλημα, ίσως ούτε και τότε. Οι αντιδράσεις στον καθημερινό σεξισμό συνήθως προκαλούν σχόλια σχετικά με το πόσο υπερβολική είναι η ίδια η αντίδραση «Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, χιούμορ κάνουμε». 
Τι εξυπηρετεί το χιούμορ και πόση ισχύ έχει στη δημιουργία και διατήρηση των στερεοτύπων; Πόσο επικίνδυνο είναι το σεξιστικό χιούμορ; Πώς με τη χρήση του χιούμορ μπορεί να ελαχιστοποιηθεί η ευθύνη διατήρησης και διάδοσης μισογυνικών αντιλήψεων και στάσεων, οι οποίες συχνά είναι υπαίτιες μέχρι και για δολοφονίες γυναικών;
Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε και να αποκαλύψουμε μαζί τον καλυμμένο σεξισμό που μας πλασάρεται στην καθημερινότητά μας.

Και όχι, δεν έχει καθόλου πλάκα!

Ελεύθερη Είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου