Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Διευθυντής Εκπαίδευσης εισηγείται στον Κ. Γαβρόγλου παύση του θεσμού των ΔΥΕΠ και την ένταξη ΟΛΩΝ των Προσφυγόπουλων σε τυπικά σχολείαΤην παύση της εφαρμογής του θεσμού των ΔΥΕΠ και την ένταξη ΟΛΩΝ των Προσφυγόπουλων σε τυπικά σχολεία με την υποστήριξη διαδικασιών ελληνομάθειας σε Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ Ι, εισηγείται ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης , με υπόμνημα στον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου

Για τη μεταβατική περίοδο ο κ. Σαβελίδης προτείνει  ενέργειες δια των οποίων θα πραγματοποιείται ενημέρωση των στελεχών της υπηρεσίας μας αλλά και του κοινού για το πνεύμα και το γράμμα της ισχύουσας νομοθεσίας η οποία προάγει τη φοίτηση των προσφυγόπουλων σε τακτικό σχολείο.
Ο ΔΔΕ Μαγνησίας επισημαίνει στον υπουργό Παιδείας ότι:

Οι  ΔΥΕΠ απομακρύνουν τα προσφυγόπουλα από τους έλληνες συμμαθητές τους:  Οι  ΔΥΕΠ παρότι κατά γενική ομολογία ήταν η αμεσότερη λύση το χρόνο ίδρυσής τους, σήμερα, απομακρύνουν τα προσφυγόπουλα από τους Έλληνες συμμαθητές τους, συντελούν στην απομόνωσή τους, ευνοούν στην κακώς εννοούμενη ομαδοποίηση με όλα τα ανεπιθύμητα αποτελέσματά της, στερούν τη δυνατότητα ένταξής τους στην κοινωνία και περιορίζουν όλα τα προαναφερθέντα ωφελήματα για το ελληνικό σχολείο και τους ήδη φοιτώντες μαθητές.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου