Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης - Open Course: Εγγραφές δωρεάν προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις και ενισχυτικής υποστήριξης μαθητριών/τών λυκείου


Από σήμερα και για ολόκληρο το Σεπτέμβριο πραγματοποιούνται οι εγγραφές στη δράση “δωρεάν προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις” μαθητών/τριών Γ΄ Λυκείου, στις θετικές, τεχνολογικές και θεωρητικές επιστήμες. Παράλληλα, για το ίδιο διάστημα θα υλοποιούνται οι εγγραφές των μαθητών/τριών λυκείου στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
6 χρονιά συνεργασίας μας με την ομάδα εθελοντριών/τών φοιτητριών/τών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας OPENCOURSE.
6 χρόνια υποστήριξης μαθητριών και μαθητών στα μαθήματα του λυκείου και προτεοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
6 χρόνια κουραστικής και σίγουρα “επαγγελματικής” εθελοντικής εργασίας.
6 χρόνια συνάντησης με περισσότερα από 300 παιδιά λυκείου.
6 χρόνια με άπειρες ανησυχίες, χτυποκάρδια, αλλά και πολλά χαμόγελα.
7η χρονιά που τολμούμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με πείσμα και πίστη στη δημόσια παιδεία, στη σύγχρονη παιδαγωγική και σε ένα σχολείο που δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.
7η χρονιά που προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τη συλλόγικοτητα, κόντρα στον εγωισμό και τον αθέμυτο ανταγωνισμό.

Παράλληλες δράσεις υποστήριξης της/ου μαθήτριας/τή:
·         Δημιουργικές δραστηριότητες,
·        Εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού και γνωριμίας με τα επαγγέλματα,
·         Εκδρομές,
·         Αναγνωστήριο,
·       Δράσεις που έχουν ως στόχο να ψυχαγωγήσουν και να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να μάθουν τον εαυτό τους αλλά και να υποστηριχθούν σε μια ιδιαίτερα αγχωτική διαδικασία, όπως είναι αυτή της συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Παράλληλες δράσεις υποστήριξης της οικογένειας της/ου μαθήτριας/τή (εφόσον το επιθυμεί):
·         Ψυχοκοινωνική υποστήριξη,
·         Συμβουλευτική γονέων (ατομική ή ομαδική),
·         Στήριξη με σχολικά είδη,
·         Στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κ.α.).

Οι μαθητές/τριες λυκείου και οι υποψήφιοι/ες των πανελληνίων εξετάσεων που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές/τριες που θέλουν να στηρίξουν εθελοντικά τη δράση, οι διευθυντές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος που θέλουν να παραπέμψουν μαθητές αλλά και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω και να συνδράμουν στην προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό χώρο arsiskozanis.blogspot.gr, στη σελίδα facebook.com/Arsis.Kozanis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου