Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

15 Φεβρουαρίου 2019 | Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: 8 Στα 10 παιδιά πλέον επιδέχονται θεραπείας στην Ελλάδα. | Όχι άλλος πόνος, Όχι άλλες απώλειες!



Παιδί και Καρκίνος. Δύο λέξεις αγεφύρωτες, δύο λέξεις που όταν η μία έπεται ή προηγείται της άλλης σε μια πρόταση, στο άκουσμα της, γονείς χάνουν την ελπίδα, παιδιά κάθε ηλικίας υποδέχονται μια νέα συνθήκη ζωής με άγνωστο τέλος, γιατροί και νοσηλευτές και λοιποί επιστήμονες καλούνται να σφίξουν δόντια και καρδιές και να δώσουν μάχες με τον χρόνο… 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με το επίσημο όργανο εποπτείας της Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και την International Confederation of Childhood Cancer Parent Organisation (#ICCCPO), Διεθνή ένωση Γονέων Με Καρκινοπαθή Παιδιά, θέσπισαν την 15η Φεβρουαρίου ήδη από το 2002, ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στην Παιδική ηλικία. Η Διεθνής Ενωση Γονέων, αντικαταστάθηκε από τον Νεοσύστατο Διεθνή Οργανισμό για τον Παιδικό Καρκίνο» (#CCI), που αποτελεί ένα πρωτοπόρο παγκόσμιο δίκτυο 171 οργανώσεων από 88 χώρες.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, αναγάγει την Ημέρα σε ένα σημαντικό εργαλείο Ευαισθητοποίησης και Κινητοποίησης για να γίνει ο Παιδικός Καρκίνος, Άμεση Εθνική Προτεραιότητα για το Σύστημα Υγείας.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χρειάζεται αναμόρφωση άμεσα, με βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Η πολιτεία καλείται να αντιμετωπίσει την έλλειψη κατάλληλων υποδομών για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, καθώς και την αδυναμία να καλυφθούν επαρκώς οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν, τόσο οι μικροί ασθενείς, όσο και οι οικογένειές τους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου