Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Προσφυγική οικογένεια περιέθαλψε τον Έλληνα σπιτονοικοκύρη μετά από ατύχημα



«Οικογένεια» για τον Έλληνα σπιτονοικοκύρη τους έγινε ζευγάρι Ιρακινών και τα 7 παιδιά τους αφού, όταν αυτός έμεινε κατάκοιτος ύστερα από τροχαίο ατύχημα δεν δίστασαν να τον φροντίσουν και να τον περιποιηθούν χωρίς να φύγουν στιγμή από δίπλα του. Μάλιστα, η 41 ετών Ιρακινή μητέρα δεν δίστασε να προσαρμοστεί στις διατροφικές επιλογές του τραυματισμένου άνδρα, ο οποίος είναι vegan και να τού μαγειρεύει καθημερινά ανάλογα πιάτα!

Ευγνώμων και γεμάτος αγάπη, όπως ο ίδιος λέει, για την οικογένεια Ιρακινών που στάθηκε στο πλευρό του είναι ο 52χρονος Δημήτρης Χατζησαββίδης, ο οποίος τον τελευταίο σχεδόν έναν χρόνο, έχει νοικιάσει δύο διαμερίσματα από το τριώροφο οίκημά του στην Κατερίνη, σε οικογένεια Ιρακινών. Η ενοικίαση των διαμερισμάτων έγινε μέσω του προγράμματος ESTIA, που υλοποιεί στην Κατερίνη, μέσω της ΜΚΟ «Περιχώρησις», η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.


Η οικογένεια με τα 7 παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών, εγκαταστάθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο οίκημα του κ. Χατζησαββίδη, όπου διαμένει και αυτός μόνος του, στον τελευταίο όροφο. Αν και όλα τα μέλη της προσφυγικής οικογένειας μιλούν ελάχιστα ελληνικά και αγγλικά, οι σχέσεις τους με τον σπιτονοικοκύρη τους ήταν πάντα αρμονικές, και «σχεδόν κάθε μέρα», λέει συγκινημένος, «φρόντιζαν να μαγειρεύουν και για μένα».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου