Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Απεπέμφη δικαστής που είπε σε θύμα βιασμού “θα μπορούσες να κλείσεις τα πόδια σου”Σοκάρει και προκαλεί η είδηση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο δικαστής Τζον Ρούσο Τζούνιορ φέρεται να είπε σε γυναίκα, θύμα βιασμού ότι “θα μπορούσες να κλείσεις τα πόδια σου”!
Μετά “από σειρά επαναλαμβανόμενων ενεργειών κακής συμπεριφοράς” με αποκορύφωμα το απαράδεκτο και σεξιστικό σχόλιο του δικαστή, οι αρχές του Νιού Τζέρσεϊ, τον απέλυσαν.
Το επεισόδιο σημειώθηκε το 2016 όταν η γυναίκα-θύμα που άκουσε το σεξιστικό σχόλιο του Ρούσο, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας περιοριστικά μέτρα για έναν άνδρα τον οποίο κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της.
Στα πρακτικά της διαδικασίας καταγράφεται ερώτηση του Ρούσο προς τη γυναίκα: “Ξέρεις πώς να σταματήσεις κάποιον από το να έχεις σεξουαλική επαφή μαζί του;”.

Όταν η γυναίκα απάντησε “ναι” εξηγώντας ότι ένας τρόπος θα ήταν να το βάλει στα πόδια, ο δικαστής Ρούσο της απάντησε αφήνοντάς την εμβρόντητη: “Να κλείσεις τα πόδια σου; Να καλέσεις την αστυνομία; Έκανες τίποτα από τα δύο;”.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου