Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 06:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μούκα, στο κέντρο της Κοζάνης ξεκινάει το 4ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Τίτλος της 1ης ημέρας είναι «Οικο-περιηγήσεις ΚΟΝΤΡΑ στη φτώχεια» και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

18:00-20:00
Στο παιδικό φεστιβάλ, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν «Τα πολλά χρώματα μιας πόλης», παρέα με μια ιδιαίτερα δημιουργική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ονομάζεται dot2dot-Διαδρομές Πολιτισμού
Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει παιχνιδότοπος, όπου τα παιδιά μπορούν να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους, πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών την ίδια στιγμή που οι συνοδοί τους μπορούν να απολαύσουν καφεδάκι και να κάνουν τα ψώνια τους από το παζάρι με τις χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των εθελοντών του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης. 

18:00-20:00
Στα παράλληλα εργαστήρια που θα υλοποιηθούν την ίδια ώρα, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν, από έμπειρους εκπαιδευτές στα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης και ενός Αστικού Συμμετοχικού Λαχανόκηπου.

20:00-21:00
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναμένονται οι ανοιχτές συζητήσεις, όπου το θέμα τους είναι πως οι οικολογία μπορεί να δώσει βιώσιμες λύσεις στην εξοικονόμηση πόρων, χρημάτων και να ενισχύσει την αυτοοργάνωση. Καλεσμένοι είναι:
•    ΠΕΛΙΤΙ Κοζάνης
•    ΠΕΡΚΑ Θεσσαλονίκης
•    Αστικοί Λαχανόκηποι, ΑΡΣΙΣ-Δημοτικός Λαχανόκηπος Θεσσαλονίκης
•    Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ΕΡΓΑΝΗ

21:00-22:00
Τίτλος του ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκε να προβληθεί την 1η ημέρα του Φεστιβάλ είναι: «Ερείπια». Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης, της Ζωής Μαρουδή. Ένα ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως σε μια υπόθεση που τέσταρε πρόσφατα τα δημοκρατικά, νομικά και κυριότερα ηθικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί τη δίωξη των οροθετικών γυναικών και την μετέπειτα διαπόμπευση τους από τα Μ.Μ.Ε. Μετά από ελέγχους που έκανε η ελληνική αστυνομία δεκάδες ιερόδουλες υπέστησαν αναγκαστικούς ελέγχους για HIV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα και οι φωτογραφίες τους δημοσιοποιήθηκαν από τα media.

22:00-00.00
Στο συναυλιακό μέρος της 1ης ημέρας του Φεστιβάλ φιλοξενούμε τους Summer Mood από την Κοζάνη και τους γνωστούς και ιδιαίτερα ενθουσιώδεις Joey, οι οποίοι υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν και να μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τη λήξη της ημέρας.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ, εννοείται, πως είναι ελεύθερη!!!

Σας περιμένουμε!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου