Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Μία μοναδική ιστορία υιοθεσίας: «Βρήκαμε ένα μωρό στο μετρό και έγινε ο γιος μας»


 Στο bbcnews φιλοξενείται μία μοναδική ιστορία υιοθεσίας ενός παιδιού που το εγκατέλειψαν οι βιολογικοί τους γονείς στον σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης. Όμως, το μωράκι, -μέσα στην ατυχία του- στάθηκε τυχερό, καθώς το εντόπισε ένας περαστικός, ο 34χρονος τότε Ντάνι Στιούαρτ, ο οποίος στη συνέχεια το υιοθέτησε μαζί με τον σύντροφό του, Πίτερ Μερκούριο και έγινε ο γιος τους!

Πως εντόπισε το μωρό ο θετός του πατέρας

Ο 34χρονος Ντάνι Στιούαρτ βιαζόταν να συναντήσει τον σύντροφό του, τον 32χρονο Πίτερ Μερκούριο, με τον οποίο είχαν κανονίσει να βρεθούν για δείπνο. Όμως αυτό που είδε στο δάπεδο ενός σταθμού του νεοϋορκέζικου μετρό έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή και των δύο.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κούκλα» θυμάται σήμερα, είκοσι ένα χρόνια μετά, σε νέα συνέντευξη που έδωσε στο BBC, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου που έγραψε ο Πίτερ Μερκούριο με τίτλο «Our Subway Baby». Το θέαμα του έκανε εντύπωση, αλλά συνέχισε το δρόμο του. Μέχρι που είδε τα πόδια της «κούκλας» να κινούνται.

Έτρεξε πίσω και, παίρνοντας το παράξενο εύρημα στα χέρια του, διαπίστωσε ότι ήταν ένα νεογέννητο μωρό. Αναστατωμένος, ούρλιαξε, «κάποιος να φωνάξει την αστυνομία», αλλά τον αγνόησαν όλοι, εκτός από μια γυναίκα, που δεν μιλούσε καθόλου αγγλικά «και η οποία μάλλον με θεώρησε τρελό» λέει ο Ντάνι σήμερα.

Στην εποχή που τα κινητά ήταν ακόμα είδος πολυτελείας, πήρε το νεογέννητο στα χέρια, έτρεξε στο κοντινότερο καρτοτηλέφωνο και τηλεφώνησε στον σύντροφό του, ο οποίος με τη σειρά του πήρε την αστυνομία.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου