Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης στην παράσταση: «Η Κοιμωμένη ξύπνησε»


Οι εθελοντές και οι μαθητές του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης θα ήθελαν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το οποίο πιστό στον κοινωνικό του ρόλο και στις αξίες της αλληλεγγύης προσέφερε, δωρεάν, 40 εισιτήρια για την παράσταση «Η Κοιμωμένη ξύπνησε», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 21:00, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκτός του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, στη Ξένια Καλογεροπούλου και στο Θωμά Μοσχόπουλο, στον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στους ηθοποιούς: Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστο Πίτσα, Σταύρο Σβήγκο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ορέστη Τζιόβα, Φωτεινή Τιμοθέου και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Σήμερα, που το Ελεύθερο Σχολείο έφτασε να φιλοξενεί 156 παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να στηρίξουν τη σχολική τους φοίτηση, ανάλογες κινήσεις έρχονται να δείξουν πως κόντρα σε κάθε κοινωνικό αυτοματισμό που θέλει τον κάθε έναν από εμάς μόνο του και αδύναμο, κλεισμένο στο σπίτι του, η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για κάθε κατατρεγμένο και για κάθε αδύναμο. Στόχος του Ελεύθερου Σχολείου, εκτός των άλλων, είναι και η προφύλαξη των παιδιών από επώδυνες καταστάσεις και η εξασφάλιση εκείνων των ευκαιριών συμμετοχής, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας που κάποιοι φρόντισαν να τους τις στερήσουν.


Λίγα λόγια για το έργο
«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου είναι μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ' ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο σήμερα;
«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.
Μια ιστορία ενηλικίωσης από αυτές που αγαπούν τόσο τα παιδιά, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, σκανδαλιάρικο όσο και ανθρώπινο, μια παράσταση με καλαισθησία, χιούμορ, με πολλή μουσική και ωραία χορογραφία, και με ένα θίασο από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και οι γονείς τους, θα βρουν πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν, πολλές εικόνες που θα τους συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου