Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Δεν τους πιάνουν οι κάμερες

Του Δημήτρη Αγγελίδη

Ο Νιγηριανός, που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση πριν από δύο βδομάδες σε βενζινάδικο της Καλλιθέας, ήρθε χθες πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες. Η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται βλάβη στο σύστημα ασφαλείας και δεν τους συλλαμβάνει παρότι έχει την πλήρη περιγραφή τους.
   
Πέρασαν δύο εβδομάδες και δύο μέρες από την άγρια ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε σε βενζινάδικο της Καλλιθέας ο νιγηριανής καταγωγής οδηγός ταξί Τ. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.»), και οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι.

Χτες, εκεί που πήγαινε ο Τ. να βάλει πετρέλαιο σε άλλο βενζινάδικο στο τέλος της Θησέως, κοντά στην παραλιακή, τους είδε μπροστά του, μέσα στον χώρο του βενζινάδικου. Τον είδαν κι αυτοί, τον αναγνώρισαν, ανέβηκαν στο μηχανάκι τους και τράπηκαν σε φυγή. Ο Τ. τους ακολούθησε με το ταξί στη Θησέως, αλλά έστριψαν σε μια κάθετο και τους έχασε.

Μέρα μεσημέρι

Δυστυχώς, η Αστυνομία δεν είχε την τύχη να πέσει πάνω στους δράστες. Ετσι, δεν έχει καταφέρει ακόμα να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει, παρ’ όλο που η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι, μπροστά στις κάμερες ασφαλείας και μπροστά στους δύο υπαλλήλους και τον ιδιοκτήτη της Revoil στη γωνία Θησέως και Σόλωνος. Ούτε την ωφέλησε πως το θύμα κατήγγειλε αμέσως την επίθεση, ούτε πως είχε στη διάθεσή της την ακριβή περιγραφή των δραστών, της μηχανής που καβαλούσαν και το στοιχείο πως ο ένας απ΄ αυτούς, ο γυμνασμένος εύσωμος, φορούσε μπλούζα με το σήμα της Revoil.

Και άλλη ατυχία είχε η Αστυνομία. Οι κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου δεν λειτουργούσαν κι έτσι δεν καταγράφηκαν η επίθεση και οι δράστες. Ετσι είπαν οι αστυνομικοί στον Τ. Μένει να δούμε αν θα είναι πιο τυχεροί οι αστυνομικοί με τις κάμερες από το άλλο βενζινάδικο, εκεί που συναντήθηκαν τυχαία χτες θύμα και δράστες.

Λένε βέβαια πως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. Και η αλήθεια είναι πως δεν έχει φανεί πολύ τολμηρή η Αστυνομία στο συγκεκριμένο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», τη δίωξη που ασκήθηκε μετά τη μήνυση του θύματος δεν την έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, διότι η επίθεση δεν θεωρήθηκε ρατσιστική.

Μπουνιές και κλοτσιές

Κι αυτό παρόλο που, λίγο πριν του επιτεθεί με μπουνιές και κλοτσιές, ο ένας δράστης είχε φωνάξει στο θύμα: «Εδώ είναι Ελλάδα, να μάθεις να σέβεσαι τους Ελληνες». Εκ περισσού βέβαια η συμβουλή, γιατί το θύμα τους σέβεται τους Ελληνες. Ζει στην Ελλάδα τριάντα χρόνια, από έξι χρόνων, και τα παιδιά του έχουν γεννηθεί εδώ.

Πάντως, τα αντανακλαστικά που φαίνεται πως λείπουν από την Αστυνομία τα επέδειξαν άλλοι. Το Σάββατο μετά την επίθεση, ομάδα περίπου 20 μελών του αντιφασιστικού κινήματος της Καλλιθέας πραγματοποίησαν δράση διαμαρτυρίας στο βενζινάδικο όπου έγινε η επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου