Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου για την Υγεία

Της Π.ΟΜ.Α.με.Α. Δυτ.Μακεδονίας

Την κεκρκόπορτα της ιδιωτικοποίησης της νοσοκομειακής περίθαλψης άνοιξε το Υπουργείο Υγείας, με το πρσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο που εκχωρεί την διαχείριση των δομών υγείας στο ΕΣΑΝ(Ενιαίο Σύστημα Αμοιβής Νοσοκομείων). Πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία που σε ποσοστό 51% θα ανήκει στο Δημόσιο και το υπόλοιπο 49% θα ανήκει σε ιδιώτες (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π). Δεδομένου της τραγικής οικονομικής κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και των ΔΕΚΟ, είναι ηλίου φαεινότερων ποια είναι η στρατηγική πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης στον χώρο της υγείας.
Ο πλήρης διαχωρισμός των υγειονομικών μονάδων σε κοστοβόρες, όπου θα συνωστιζονται οι  οικονομικά πληβείοι, και σε εύρωστες, τις παροχές των οποίων θα απολαμβάνουν οι πατρίκιοι της ελληνικής κοινωνίας. Είναι προφανές σε ποια κατηγορία ανήκουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες που αποτελούν το 80% των χρηστών και ληπτών υπηρεσιών υγείας.
Το αναπηρικό κίνημα εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του και στέκεται με παρρησία απέναντι σε πολιτικές που σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανθρώπινες ανάγκες αλλά εξυπηρετούν τυφλά δημοσιονομικούς στόχους.
 Κύριοι της κυβέρνησης έχουν εξαντληθεί τα όρια της αντοχής και της ανοχής μας. Αλλάξτε πολιτική ρότα άμεσα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου