Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Workcamps σε Βέλγιο, Φινλανδία και Σικελία

Χώρα: Βέλγιο
Οργάνωση: CBB
Όνομα workcamp: Rixensart Refugee centre
Τοποθεσία: Rixensart (μισή ώρα από Βρυξέλλες)

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα: Σχολικός Εκφοβισμός


Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα Ενδοσχολικής Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, κ. Κωστελίδου Αναστασία, η ημερίδα το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:

09:00-09:30:    Εγγραφή συμμετεχόντων
09:30-10:00:    Χαιρετισμοί

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Βραδιά Παρέας: Παζάρι Λούτρινων

Είσαι από αυτούς που πιστεύουν στον Άγιο Βαλεντίνο?
τί...δεν είσαι?
είσαι από αυτούς που ψάχνουν ερωτική φωλίτσα να ξεμοναχιάσουν την καλή τους/τον καλό τους?
τί...δεν είσαι?
είσαι από αυτούς που φροντίζουν από νωρίς να αγοράζουν τη λούτρινη κόκκινη καρδούλα που γράφει i love you?
τί...δεν είσαι?
είσαι από αυτούς που ξεχνάνε να πάρουν δωράκι στο έτερο ήμισυ?
τί...είσαι ε?

Γενικά ότι και αν είσαι...όπως και αν είσαι...από όπου και αν είσαι...έλα την Πέμπτη, μετά τις 9:00, να πιούμε παρέα καμιά μπύρα.... ε και αν φύγεις και με κανένα λούτρινο παρέα...θα είναι για καλό σκοπό!!!

Συγκέντρωση αποκριάτικων ειδών


Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων της αποκριάς, όλοι γνωρίζουμε την προσμονή και τη χαρά των παιδιών, όλοι γνωρίζουμε την πληθώρα των «μασκέ» παιδικών γιορτών που διοργανώνονται, όλοι γνωρίζουμε τις επιθυμίες των παιδιών να αναπαραστήσουν κάποιον αγαπημένο τους ήρωα.
Πόσοι, όμως, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παιδιά οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να προμηθευτούν μια αποκριάτικη στολή, πόσοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν θα πάνε σε καμιά παιδική αποκριάτικη γιορτή;

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

«Κάλπικη ευτυχία»…

Της Κατερίνας Παπαστεργίου

Από τότε που η πονηριά έγινε ευφυΐα και η αλήθεια αλητεία οι άνθρωποι μπερδεύτηκαν και δυστύχησαν. Οι άλλοι όχι εμείς πάντα οι άλλοι, μπούχτισαν από ειλικρίνεια και καλοσύνη απέκτησαν αυτά τα χαμόγελα, τα αγορασμένα της στιγμής σαν αυτά που κοσμούν τα εξώφυλλα περιοδικών που κρέμονται στα περίπτερα. Αστραφτερά, κατάλευκα και τόσο ψεύτικα όσο και η ευτυχία που πασχίζουν να πείσουν πως έχουν. Ακόμα και η υπερβολική καλοσύνη & το έκδηλο  ενδιαφέρον έγιναν καχύποπτα και απίστευτα. Δεν μπορεί κάτι κρύβεται πίσω από την τόση αγάπη. Φόβος και έλλειψη εμπιστοσύνης, τείχος και άμυνα, όπλα χρήσιμα, απαραίτητα και αποτελεσματικά. Πώς να επιβιώσεις αλλιώς; Δύσκολος ο δρόμος της μοναξιάς που λίγοι τον βαδίζουν. Θέλει δύναμη σαν και αυτήν που αντλείς βλέποντας αυτά που διαδραματίζονται γύρω σου ακόμα και από αυτά που κρυφοκοιτάζεις από τα παρασκήνια.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

4 workcamps στη νότια Γερμανία

Μια παιδική χαρά στο Wallerfangen της Γερμανίας

Χώρα: Γερμανία
Οργάνωση: IBG
Κωδικός Workcamp: IBG01
Όνομα Workcamp: Wallerfangen
Τοποθεσία Workcamp: Wallerfangen (Saarland)
Κοντινά αεροδρόμια: Saarbrucken (SCN), Luxembourg (LUX), Frankfurt-Hahn (HHN)
Είδος Εργασίας: RENO (Renovation)
Ημερομηνία έναρξης: 05.04.2014
Ημερομηνία λήξης: 19.04.2014
Συνολικός αριθμός των εθελοντών: 12
Ελεύθερες θέσεις για εθελοντές/ντριες από Ελλάδα: 2 (μόνο Άντρες - όλες οι θέσεις για Γυναίκες έχουν κλείσει από εθελόντριες άλλων χωρών)
Γλώσσες: Αγγλικά
Inscription Fee: 50 ευρώ
Ηλικίες: 18-99
Κόστος διαμονής και διατροφής: 0 ευρώ (καλύπτονται από το πρόγραμμα). Δεν καλύπτεται κόστος ταξιδιού.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η επίδραση του Facebook στη ζωή μας, η αναπαραγωγή του φθηνού μας εαυτού στο κυνήγι της αποδοχής

Εάν λίγα χρόνια πριν μου λέγανε ότι η ερώτηση του μέλλοντος θα ήταν "έχεις facebook", θα κοίταγα απορημένος. Ήρθε η μέρα όμως που αυτό έγινε πραγματικότητα. Οι διαπροσωπικές σχέσεις πέρασαν σε νέο επίπεδο και η προθυμία μας να ξεμπροστιάζουμε κάθε τι προσωπικό και ιδιωτικό μας, χωρίς κανένας να μας υποχρεώνει άμεσα έγινε και αυτό αυτονόητο. Πλέον δε φωτογραφιζόμαστε για την ανάμνηση μιας ωραίας στιγμής, αλλά για να προβάλλουμε τις φωτογραφίες μας στο facebook, ξορκίζοντας
ανασφάλειες και ταΐζοντας τη ματαιοδοξία του ασήμαντου στα σημαντικά εαυτού μας. Ανέραστη διαδικασία κάθε φωτογραφία, κρύα, υποκριτική διαδικασία. Μέχρι χθες περπατούσαμε στο δρόμο αποπνέοντας ο ένας στον άλλο μυστήριο και γοητεία για αυτό που μέσα μας κρυμμένο μας έκανε δεκαδικούς πολύπλοκους, σήμερα όλοι ακέραιοι απολαμβάνουμε το μεγαλείο της απολυτότητας και μεγαλοπιανόμαστε πίσω από ηλεκτρονικά προφίλ, ενός εαυτού που η κοινωνία μας ζήτησε να έχουμε.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

“Let’s talk about Europe”

a transnational youth initiative on the topic of debating on challenging issues for young people and supporting them make their voices heard in view of the European Elections 2014!
Project Summary:
15 young people from Greece and Italy (10 from Greece (Athens, Thessaloniki) & 5 from Italy will come together and reach out their peers with the aim to give them the space to discuss challenging issues of their everyday lives, make proposals for the future and practice ways of participation in political and social life.