Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Καταχωρούνται πλέον στο «ΕΡΓΑΝΗ» οι αιτούντες άσυλο

Αθήνα, 26/09/2016

Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων εκφράζει την ικανοποίησή της για την ευνοϊκή εξέλιξη του αιτήματος που είχε καταθέσει η ομάδας του Legal Aid ARSIS προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με την άδεια εργασίας των αιτούντων άσυλο.
Συγκεκριμένα, με επιστολή μας στις 20.7.2016 επισημάναμε ότι το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν διέθετε  κωδικό  για  την  καταχώριση  των  «αιτούντων  άσυλο»  και  «αιτούντων  διεθνή προστασία»,  με  αποτέλεσμα  η  ασάφεια  αυτή  του  συστήματος  να  ενισχύει  την επιφυλακτικότητα  των  επιχειρήσεων,  να  δημιουργεί  αβεβαιότητα  για  το  νόμιμο  της πρόσληψης και, εντέλει, να καθιστά το νόμο ελλιπή και ανενεργό.
Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Εργασίας ενημερωθήκαμε για την επίλυση  του  θέματος.  Θέλουμε  να  πιστεύουμε  ότι  η  Δημόσια  Διοίκηση  θα  συνεχίσει  να λαμβάνει  υπόψη  της  τις  προτάσεις  της  κοινωνίας  των  πολιτών  για  την  εύρυθμη  και αποτελεσματική λειτουργία της προς όφελος των πολιτών και την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, φύλου και θρησκεύματος.
Πληροφορίες: Ευαγγελία Κοντοδήμα, 210-82.59.880, arsisathina@gmail.com, www.arsis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου