Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Επιστολή των εργαζομένων στα προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας προς τον Υπουργό Υγείας-Αγωνία για τη συνέχιση της λειτουργίας τους



Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό απέστειλαν οι 25 εργαζόμενοι στα προγράμματα προαγωγής αυτοβοήθειας σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά και η Σητεία.
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για τη συνέχιση λειτουργίας των προγραμμάτων καθώς, όπως τονίζουν, εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκονται σε μια διαδικασία αναμονής ανανέωσης της χρηματοδότησης, κατά διαστήματα έμειναν απλήρωτοι ως και για έξι μήνες, το 2017 και οι περισσότεροι διανύουν ήδη τον 3ο μήνα του 2018, όντας απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι ζητούν "την τριετή ανανέωση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους επισημαίνοντας ότι τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας έχουν σημαντικό κοινωνικό όφελος και δυναμική"

Η επιστολή προς τον υπουργό Υγείας:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή οι 25 εργαζόμενοι/ες των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά και Σητεία θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων.
Όπως γνωρίζετε, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο βρισκόμαστε σε μια μακρόχρονη διαδικασία αναμονής ανανέωσης της χρηματοδότησης, παρά την έγκαιρη υποβολή του αντίστοιχου αιτήματος (Ιούνιος 2016) και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από την πλευρά του προγράμματος.

Παρά την υπομονή μας, η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο, καθώς τα διαστήματα, που μείναμε απλήρωτοι κατά την προηγούμενη χρονιά, έφτασαν μέχρι και τους 6 μήνες (ενώ αντίστοιχα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης δεν δείχνει την ίδια υπομονή στην είσπραξη των οφειλών μας). Διανύουμε τον 3ο μήνα του 2018 και οι περισσότεροι από μας είμαστε απλήρωτοι.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://www.alterthess.gr/content/epistoli-ton-ergazomenon-sta-programmata-proagogis-aytovoitheias-pros-ton-ypoyrgo-ygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου