Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

18 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης18 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα του μετανάστη… Ημέρα του μετανάστη που ήρθε σήμερα από τη Συρία (που σήμερα βομβαρδίζεται από πολλές διαφορετικές δυνάμεις και χώρες) και αλλού. Αλλά και δική μας μέρα, μιας και είμαστε πρόγονοι μεταναστών κι επιπλέον πολύ πιθανό να έρθουμε οι ίδιοι και οι ίδιες σε αυτή τη θέση. Οι «από πάνω» σπέρνουν τον ρατσισμό ανάμεσά μας για να μας διαιρούν και να μας καταπιέζουν πιο αποτελεσματικά.Δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα και να παλέψουμε απέναντί τους ενωμένοι.

Η έλλειψη σφαιρικής αντίληψης της κατάστασης και το εμπόριο «πατριωτισμού» οδηγεί ανθρώπους να υιοθετούν τελείως λάθος επιχειρήματα που προωθεί το σύστημα και η Ακροδεξιά: «οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές» , «αυξάνουν την εγκληματικότητα», «να μείνουν στη χώρα τους να πολεμήσουν». Από μια τέτοια σκοπιά δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Ας αφαιρέσουμε τις ταμπέλες που ταυτίζουν τους μετανάστες με την ανεργία και την εγκληματικότητα κι ας μπούμε στη θέση τους. Για τις οικογένειες αυτές ο ξεριζωμός ήταν μονόδρομος.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.kar.org.gr/2016/12/16/18-dekemvriou-pagkosmia-imera-metanastefsis/?fbclid=IwAR1JOjZe15P0Ar6cOOu1_tCxKQXWwtAF_mpFuqCwnRiFxeT7ptcKAlDuXuc 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου