Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ανοιχτή συζήτηση «Ψυχική εμπειρία και αυτοβοήθεια»


Την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 20:00 σας προσκαλούμε στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ψυχική εμπειρία και αυτοβοήθεια», με τα μέλη του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή του ομώνυμου αφιερώματος της εκπομπής «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3.

Το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας είναι μια οργάνωση που εργάζεται από το 2006 με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων ατόμων που εμπλέκονται στο σύστημα υπηρεσιών ψυχικής υγείας και την προώθηση εναλλακτικών μη-ψυχιατρικών τρόπων αντιμετώπισης του ψυχικού πόνου. Λειτουργεί ομάδες αυτοβοήθειας για ανθρώπους που ακούνε φωνές, που έχουν παρανοϊκές και άλλες ασυνήθιστες εμπειρίες, για άτομα που βιώνουν ακραίες εμπειρίες θλίψης ή άγχους και για ανθρώπους με εμπειρία ψύχωσης ή και συγγενείς τους.
Μεταξύ άλλων, εκπαιδεύει επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε μία άλλη οπτική, μακριά από τη βία και τα αδιέξοδα.
Είναι ανοιχτό στη συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου προσώπου συμμερίζεται τη φιλοσοφία και τους στόχους του. Η έδρα του βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά δέχεται αιτήματα και καταγγελίες και από την υπόλοιπη Ελλάδα, και οργανώνει αντίστοιχες δράσεις, συχνά σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις.
Περισσότερα στοιχεία για το Παρατηρητήριο μπορείτε να βρείτε:
Περισσότερες πληροφορίες για την ανοιχτή συζήτηση μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο 2461049799, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου infokoz@arsis.gr, μέσω μηνύματος στο m.me/Arsis.Kozanis ή μέσω της σελίδας Ψυχική εμπειρία και αυτοβοήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου