Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Έναρξη εγγραφών στο Ελεύθερο Σχολείο
     Από σήμερα και για ολόκληρο το Σεπτέμβριο οι ενδιαφερόμενοι γονείς παιδιών από την Α΄ τάξη του Δημοτικού έως την Γ΄ τάξη του λυκείου, μπορούν να εγγράψουν δωρεάν τα παιδιά τους στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Ένα σχολείο στηριζόμενο στις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνη, του δικαιώματος, του σεβασμού, και της αλληλοϋποστήριξης που θέλει τα παιδιά να παίζουν και να γελούν, να συζητούν και να ακούν, να παλεύουν και να νικούν. Γιατί το Άριστα δεν είναι η έγνοια. Έγνοια είναι η παιδεία. 

Στο Ελεύθερο Σχολείο το παιδί θα βρει:

· Ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα όλων των τάξεων (& προετοιμασία για πανελλήνιες),
·       Βιωματική μεθοδολογία μάθησης,
·  Υποστήριξη της σχολικής φοίτησης παιδιών με δυσκολίες στη χρήση της ελληνικής γλώσσας,
·       Συμμετοχή σε project, δράσεις ευαισθητοποίησης και δημιουργικής απασχόλησης,
·       Συμμετοχή σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες (κινηματογράφο, εκδρομές κ.α.).
Στο Ελεύθερο Σχολείο η οικογένεια του παιδιού θα βρει:
·       Συμβουλευτική για θέματα που αφορούν στα παιδιά τους,
·       Συμμετοχή σε ομάδες γονέων,
·       Σχολικά είδη,
·       Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης,
·       Έπιπλα και οικοσκευές,
·       Ρούχα.
Σε καμιά περίπτωση το Ελεύθερο Σχολείο δεν επιδιώκει να δικαιολογήσει ή να υποκαταστήσει τις υποχρεώσεις του τυπικού συστήματος εκπαίδευσης. Αντίθετα, προτάσσει τη συλλογικότητα, πιστεύοντας σε μια παιδεία δημόσια, σε μια παιδαγωγική σύγχρονη και σε ίσες ευκαιρίες για όλους, θέλοντας να δώσει στους μαθητές του ένα «καλό» μάθημα αλληλεγγύης.

Οι μαθητές/τριες, οι υποψήφιοι/ες των πανελληνίων εξετάσεων και οι γονείς τους που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές/τριες που θέλουν να στηρίξουν εθελοντικά τη δράση, οι διευθυντές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος που θέλουν να παραπέμψουν μαθητές αλλά και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω και να συνδράμουν στην προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό χώρο arsiskozanis.blogspot.gr, στη σελίδα facebook.com/Arsis.Kozanis ή να επισκέπτονται την ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου