Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Χωρίς σχολείο τα νήπια των ρομά στον οικισμό "Αγία Σοφία"



Περισσότερα από 100 νήπια στον οικισμό ρομά "Αγία Σοφία", στο δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης, δεν άρχισαν φέτος το σχολείο, καθώς το λυόμενο όπου στεγαζόταν η σχολική μονάδα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε.
“Είχα ενημερώσει, με σχετικά έγγραφα, όλους τους αρμόδιους για την καταστροφή του σχολείου, ζητώντας να ενεργήσουν με κατεπείγουσες διαδικασίες, είτε για να διαφυλαχθεί το κτίριο και το περιεχόμενο του (έπιπλα, παιδαγωγικό υλικό κ.λ.π.) από περαιτέρω λεηλασία, είτε να αποκατασταθούν οι ζημιές -κάτι που στην πραγματικότητα δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα συμβεί- για να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο μετά τις πασχαλινές διακοπές. Ωστόσο οι φορείς έδειξαν απόλυτη αδυναμία ή και αδιαφορία και το σχολείο δεν λειτούργησε μέχρι τη λήξη του περασμένου σχολικού έτους, αλλά ούτε τελικά, και το φετινό” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  η προϊσταμένη του, Ροδή Καβούνη.
Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι είχαν μπει τον περασμένο Απρίλιο στο σχολείο και κατέστρεψαν τα πάντα καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση λειτουργίας του. 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου