Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

1ο ΚαΦέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνη


Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, 05:00 με 8:00 το απόγευμα, η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης φιλοξενεί στο νέο της χώρο το 1ο ΚαΦέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνη, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος: «Αφύπνιση στις Γλώσσες & τους Πολιτισμούς του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης» που διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία και υπό την ευθύνη της ειδικής σε θέματα πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης,  Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου.

Στα ΚαΦέ της Πολυγλωσσίας γνωρίζουμε τις διαφορετικές φωνές και τις γλωσσικές διαδρομές της πόλης, παίζουμε με τους ήχους και τις λέξεις, ζούμε τη μουσική, συζητάμε και μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας γύρω από την εκπαίδευση όλων μας σε έναν κόσμο αλλαγών, συμμετέχοντας σε βιωματικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Συγκεκριμένα στο 1ο ΚαΦέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε τραπέζια γλωσσών, σε παιχνίδια με τις γλώσσες, τους ήχους, τις λέξεις, τα γράμματα, τα συντάγματα, τα νοήματα, τις συζητήσεις, αλλά και τις  γεύσεις από την κουζίνα του κόσμου.

Το 1ο ΚαΦέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνης έχει την τύχη και την τιμή να φιλοξενήσει τον κ. Hideki Maruyama, Μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Διεθνών Ερευνών και Συνεργασιών, του Εθνικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Έρευνας της Ιαπωνίας.

Συντονίστρια του 1ου ΚαΦέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνης θα είναι η Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου, ειδική επιστήμονας σε θέματα Πολυγλωσσίας και Διδακτολογίας Γλωσσών-Πολιτισμών, εκδότρια του «Synergies du Sud-Est européen», Πρόεδρος του Διεθνούς Ελληνογαλλικού Φορέα «Interaction internationale - Adelphopoiisi», Επιστημονικά Υπεύθυνη της Ομάδας Έρευνας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας «ΔιΕπαφή» και «Γλωσσική Πανδαισία» και παραγωγός εκπομπών σε θέματα Πολυγλωσσίας και επαφής Πολιτισμών (StarClassic.gr/FM 100.6).

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, λοιπόν, στις 05:00 το απόγευμα, σας περιμένουμε στο νέο χώρο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης (Αγίου Χριστοφόρου 6), να πιούμε για πρώτη φορά όλοι μαζί τον καφέ μας. Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές και κάθε ενεργός πολίτης που επιθυμεί να συμμετέχει σε δράσεις διαπολιτισμού. Παίζουμε, συζητάμε, ανταλλάσσουμε, εκπαιδευόμαστε, διευρύνουμε και διευρυνόμαστε.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 2461049799 ή και στο infokoz@arsis.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου