Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου από το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης


Στις 2/6/15 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης. Σε αυτήν συμμετείχαν εργαζόμενοι από σειρά κλάδων που βρίσκονται σε αγώνα καθώς και αγωνιστές αλλά και συλλογικότητες του κινήματος. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν:

Η αναγκαιότητα κοινής δράσης και κινητοποιήσεων απ' την πλειοψηφία της κοινωνίας για να απαντήσουμε στη ζοφερή πραγματικότητα, αλλά και ότι ετοιμάζεται ενάντια στις ζωές μας.
Τα προβλήματα που ανακύπτουν από τον αντεργατικό νόμο που εφαρμόζεται στην περίπτωση της ΕΡΤ, που πηγαίνει την κατάσταση εκεί πολύ μακριά από τη δηλωμένη θέληση της συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3 καθώς δεν ενσωματώνει κανένα από τα βασικά αιτήματα τους.
Οι δυσκολίες που εμφανίζονται από τις προκλητικές αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ και τρόποι απάντησης από την πλευρά μας.
Το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ που κόστισε τη ζωή 4 αδερφών μας εργατών. Αποφασίστηκε να στηρίξουμε καμπάνια ενημέρωσης για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τις ευθύνες που έχουν εργοδοσία και κράτος. Ακόμη για συμβολικούς λόγους στην πορεία της Πέμπτης 4/6 θα προπορεύεται πανό με κεντρικό σύνθημα που θα αφορά το έγκλημα στα ΕΛΠΕ.
Συνεχίζουμε την καμπάνια ενίσχυσης του Καραβανίου και των "απο τα κάτω" εργατικών και κοινωνικών αγώνων με στόχο στην πανελλαδική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 21/6 στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ να προχωρήσουμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους της πόλης στη διαδήλωση 4/6, Πέμπτη, 7 μμ από την Καμάρα. 
Βγαίνουμε στον δρόμο κόντρα στην ανάθεση και την υποταγή.

Νέα συνέλευση του Καραβανιού Δευτέρα 8/6 7μμ στην ΕΡΤ3.

Δεν διαπραγματευόμαστε τις κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες.
Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα.

Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου