Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Δηλώσεις συμμετοχής στο βιωματικό εργαστήριο «Από άνθρωπο σε άνθρωπο», του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης


Όσες/οι επιθυμούν να πάρουν μέρους στο βιωματικό εργαστήριο «Από άνθρωπο σε άνθρωπο» που αφορά  στην αναπηρία, στην προσέγγιση, σε εμένα και σε ‘σένα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 05:00 το απόγευμα, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης, θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση infokoz@arsis.gr, έως τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την ένδειξη: βιωματικό εργαστήριο «Από άνθρωπο σε άνθρωπο». 

Λίγα λόγια για το βιωματικό εργαστήριο:
Η Ευτυχία έχει εγκεφαλική παράλυση και σπαστική τετραπληγία. Είναι 30 χρονών και μετακινείται με αμαξίδιο. Αγαπημένο της χρώμα είναι το κόκκινο. Της αρέσει το θέατρο, η μουσική, τα παζλ, οι εκδρομές στο χωριό, ο καπουτσίνο, να κάνει βόλτες στο πάρκο.. Οι βόλτες στο πάρκο της αρέσουν πολύ. Μάλιστα, ήταν εκεί την προηγούμενη Πέμπτη. Τραγουδούσε μαζί με τους φίλους της. Περνούσε ωραία όταν ξαφνικά οι φωνές μια παρέας απέσπασαν την προσοχή της. Κοίταξε προς το μέρος τους καθώς πλησίαζαν. Σαν να περίμενε κάτι… Και εκείνοι στάθηκαν. Κοίταξαν. Βλέμματα διαρκείας, απορίας και ίσως φοβισμένα. Η Ευτυχία ένιωσε αμήχανα. Άρχισε να κινεί γρήγορα το κεφάλι δεξιά και αριστερά, να ξεφυσά, να χτυπά το χέρι της στο γόνατό της. «Μα γιατί να με κοιτούν έτσι;» ψιθύρισε.. ακολούθησε σιωπή..

Ας μιλήσει κάποιος! Ρώτα τη, το όνομα της και πες της και εσύ το δικό σου. Πες του, τι σου αρέσει και πες της, τι σε ενοχλεί. Μάθε, πως το έπαθε και πες του την ιστορία σου.. Άλλωστε έτσι δεν γνωρίζονται οι άνθρωποι; Η γνωριμία είναι το πρώτο βήμα για να μάθουμε ακόμη περισσότερα. Είναι η αναπηρία πρόβλημα και εμπόδιο; Έχεις ακούσει κάτι για την διαδικασία της αποδοχής; Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να εμπνεύσουν τα άτομα χωρίς αναπηρία;

Το βιωματικό εργαστήριο μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 μέλη και υλοποιείται από εμψυχωτές-κοινωνικούς επιστήμονες της Κιβωτού- Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2461049799.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου