Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Χιλής – Πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους του Σαντιάγκο

Όταν οι επίσημες αρχές δίνουν ως εκτίμηση 1,2 εκατομμύρια κόσμο, καταλαβαίνει κανείς πως το πραγματικό νούμερο όσων κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας Σαντιάγκο για να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα, μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Το σύνθημα για τη σημερινή συγκέντρωση ήταν “η μεγαλύτερη πορεία της Χιλής”. Και είναι πράγματι, η μεγαλύτερη καταγραμμένη διαδήλωση των τελευταίων ετών, τουλάχιστον από το 1990 που έπεσε το καθεστώς του δικτάτορα Πινοτσέτ -αν και βρίσκει επάξιους συνεχιστές, όπως αποδεικνύει ο Πινιέρα.

Ο κόσμος κατεβαίνει μαζικά χωρίς να φοβάται τους καραμπινιέρους και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η κυβέρνηση. Κανείς δεν μπορεί να φοβάται μες σε αυτό το πλήθος, παρά μόνο όσοι είναι απέναντί του. Οι διαδηλωτές φωνάζουν ρυθμικά “παραίτηση” προς τον πρωθυπουργό Πινιέρα. Κρατάνε χιλιάδες αυτοσχέδια χρωματιστά πλακάτ με διάφορα συνθήματα, όπως “μέχρι η αξιοπρέπεια να γίνει συνήθεια” ή “όταν η τυραννία είναι νόμος, η επανάσταση είναι διαταγή”, και “είμαστε η φωνή αυτών που δεν μπορούν να φωνάξουν”.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου